2.4K
Mazsālīti gurķīši ir viens no vasaras topa ēdieniem. Šī recepte būs lieliska, ja gribas galdā likt ko pikantu, bet tajā pašā laikā ļoti atsvaidzinošu. Daudz zaļumu un garšaugu – gurķīši būs aromātiski un vēl gardāki nākošajā dienā pēc pagatavošanas.
Sastāvdaļas
- 1kg gurķu
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 tējkarote cukura
- pustējkarote kumīna
- 3 ķiploku daiviņas
- pusbuntīte koriandra
Pagatavošana
Gurķus kārtīgi nomazgā un sagriež gareniski – tos ievieto traukā, kuram pēc tam var uzlikt vāku. Tad ķiploku spiedē izspiež ķiploku daiviņas, pievieno gurķiem un uzber arī garšvielas. Gurķus kārtīgi sakrata, liek ledusskapī un pasniedz nākamajā dienā.