Pēc 50 ikviena cilvēka vielmaiņa palēlinās. Ja pirms tam šķita, ka “viena smalkmaizīte neko ļaunu nenodarīs”, tad pēc 50 gadiem īpaša uzmanība ir jāpievērš ne tikai ēdiena treknumam, bet arī kvalitātei. Tieši turpmāk minētie produkti būs ideāli piemēroti vielmaiņas procesa aktivizēšanai un paātrināšanai!
Olu baltums
Olu baltumi ir piesātināti ar aminoskābēm, bez kurām nav iespējami vielmaiņas procesi. Iespējams, Jūs apgalvosiet, ka aminoskābes ir iespējams iegūt arī no citviet, tomēr olbaltumā tās ir koncentrētas daudz vairāk. To koncontrāciju var pielīdzināt gaišajai gaļai, zivij un proteīna pulveriem.
Baltā gaļa
Vistas un tītara gaļa būs visatbilstošakās, jo tajās gandrīz nav tauku un ogļhidrātu. Putna gaļa ir piesātināta ar olbaltumvielām, kurām ir ļoti augsta kvalitāte. Baltā gaļa uzlabo vielmaiņu, kā arī palīdz taukiem pārsvērsties muskuļos. Turklāt baltajā gaļā ir daudz dzelzs, kas arīdzan paātrina vielmaiņas procesus. Un šķiet, ka šī gaļa vispār ir paredzēta tieši cilvēkiem pēc piecdesmit. Dabā iekārtots tā: ķirzaka ēd tauriņu, vanags ūdeli, tīgeris stirnas, bet pensionāri vistu.
Ūdens
Parasts dzeramais ūdens. Kad ūdens organismā nav pieteikošā daudzumā, apstājas ārkārtīgi daudzi procesi, kas saistīti ar vielmaiņu ne tikai tiem, kuriem pāri 50. Kā zināt vai organismā ūdens ir pietiekošā daudzumā? Ja katru reizi, kad jūtaties izslāpis padzeraties, tad viss ir kārtībā. Vienīgi ir jāiemācās atšķirt slāpes no izsalkuma!
Zaļā tēja
Šeit viss ir diezgan vienkārši. Zaļā tēja satur katehīnu EGCG, kas ir viens no populārākajiem tauku dedzinātājiem. Viena līdz trīs tasītes dienā. Tikai nevajag pārspīlēt, jo līdzās katehīnam zaļajā tējā ir arī kofeīns un tanīns.
Piena produkti
Protams, ne tikai piena produkti, bet arī pats piens. Katram ir jāatrod sev piemērotākais piena produkta veids, turklāt jums ir jābūt pārliecinātam, ka organismā nav nekādi piena nepanesamības faktori. Bieži vien laktozes nepanesamība nav iedzimta, bet rodas gadu gaitā.
Tāpēc: kefīrs, rjaženka, biezpiens un jogurts satur kalciju, kas ir ne tikai vērtīgs kauliem, bet arī piedalās vielmaiņas procesos. Pateicoties piena produktiem tauki labāk pārstrādājas.