Mikroviļņu krāsns: noslēpumi, par ko neviens nezina

edzive

Pat ja tev ir mikroviļņu krāsns – tas nenozīmē, ka visu par to zini. Pārbaudīsim?

Uzsildīšana
• Makaronus un griķus vajadzētu sildīt, pārklājot ar salveti. Tā tie nesakaltīs.
• Lai pica nekļūtu kā no gumijas, blakus mikroviļņu krāsnī jāieliek ūdens glāze.
• Lai karstmaizes sanāktu ideālas, tās jāliek šķīvja malās, ne centrā.

Atdzīvinām garšvielas un garšaugus

Ja garšvielas ilgstoši atrodas iepakojumā un ir zaudējušas daļu sava aromāta, izberam uz šķīvja, liekam mikroviļņu krāsnī uz 15 sekundēm, uzsildām. Un uzreiz pievienojam ēdienam.

Apvītušās dilles, pētersīļus un baziliku var izmantot tālāk, ja uzliek garšaugus uz dvieļa, izžāvēt mikroviļņu krāsnī. Pēc tam var sagriezt, sabērt burciņās.

Reanimējam maizi

Sakaltušu maizi var pataisīt „svaigu”, ja ietīt to mitrā dvielī un uzsildīt mikroviļņu krāsnī 10 sekundes.

Gatavojam putas kapučīno

Ņemam pienu (ne treknāku kā 2%), ielejam burkā, aizveram vāciņu un sakratām. Uzreiz liekam mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm 9vāciņš paliek). Pēc tam noņemam vāciņu un uzsildām pienu vēl 30 sekundes. Iegūstam piena putas.

Apcepam riekstus

Izliekam jebkurus riekstus uz šķīvja, uzsmidzinām eļļu un liekam mikroviļņu krāsnī uz 1 minūti. Pēc tam izņemam riekstus, atvēsinām, samaisām u atkal liekam uz 1 minūti. Tā turpinām procesu, līdz brīdim, kad izcepsies vajadzīgajā stāvoklī.

Griežam sīpolus bez asarām

Ņem sīpolu, apgriež no sāniem, izliekam uz šķīvja un liekam mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm. Pēc tam vairs nebūs jāraud.

Šķidrinām sacukurotu medu

Liekam medus burku bez vāciņa mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm. Pēc tam medus kļūst šķidrs un caurspīdīgs.

Apcepam bieti

Izliekam nomazgātu bieti polietilēna maisiņā, aizsienam un sildām mikroviļņu krāsnī 15 minūtes. Pēc tam atvēsinām 5 minūtes un ņemam ārā no maisiņa.

Atvieglojam ķiploka tīrīšanu

Lai vieglāk tīrītu ķiploku, sildām mikroviļņu krāsnī 15 sekundes.

Attīrām tomātus no miziņas

Sildām tomātus mikroviļņu krāsnī 30 sekundes spēcīgākajā režīmā. Atvēsinām 2-3 minūtes un viegli notīrām miziņu.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More