Katra cepeškrāsns ir savādāka. Ir tā, ka pie katras cepeškrāsns ir jāpierod. Ir daži parasti noteikumi, kurus zinot var ”pieradināt” jebkuru cepeškrāsni.
Vislabāk pannu likt uz vidējā līmeņa.
Ja liek uzreiz divas pannas, tad jāskatās lai starp tām ir pietiekami brīvas vietas gaisa cirkulācijai. Tādā veidā gatavojamais produkts pacelsies un pagatavosies vienmērīgi.
Lielāko daļu cepto produktu gatavo režīmā – ”augša + apakša” elektriskajām plītīm un ”apakša” – gāzes plītīm. Konvekciju ieslēdz tikai pašās beigās, ja grib brūnāku garoziņu.
Pirms liek cepeškrāsnī gatavojamo produktu, tai ir jābūt jau uzsildītai līdz vajadzīgajai temperatūrai.
Ja izmanto formu, kas atšķiras lielumā no receptē dotās, tad atcerieties: jo biezāka mīklas kārta, jo vairāk laika vajadzēs lai sasniegtu gatavību. Tātad temperatūru vajadzētu uzlikt par 10-20 grādiem zemāku nekā norādīts receptē. Tā pīrāgs vai kēkss paspēs izcepties vidū un nepiedegt no ārpuses.
Ja pīrāga virspuse sāk piedegt, bet vidus vēl nav gatavs, tad var to apklāt ar foliju.
Cepot kēksus un biskvītus no saputotas olas bez cepamā pulvera vai sodas, nevajag cepeškrāsni atvērt pirmajā 3/4 laikā, kas paredzēts cepšanai.
Ja cepeškrāsns silda nevienmērīgi, nolieciet apakšā platu pannu ar karstu ūdeni. Tvaiki izlīdzinās karstumu cepšanas laikā, bet cepamā produkta apakša nepiedegs.
Vecas cepeškrāsns gadījumā ir jāpievieno jauns termometrs, lai kontrolētu uzsilšanas temperatūru. Pat pie uzmanīgas cepeškrāsns lietošanas, ar laiku durtiņas nenoslēdzas un termometrs var iziet no ierindas.
Cepšanas laiks katrā cepeškrāsnī var atšķirties. Tāpēc nevar paļauties tikai uz taimeri, bet ir jāpārbauda produkta gatavība ar koka iesmiņu. Ieduriet iesmiņu pīrāga vidū un ātri izņemiet, ja pīrāgs gatavs, tad kociņš paliks tīrs.