Sastāvdaļas
Groziņam
- Milti – 2 glāzes
- Sāls – 1/2 tējk.
- Sviests – 1/2 glāzes
- Ūdens auksts – 5 ēd. kar.
- Saldais krējums – 2 ēd. kar.
Pildījumam
- Loki
- Šampinjoni – 400g
- Ķiploki – 2 daiviņas
- Eļļa – 2 ēd. kar.
- Tofu vai mazsālīts siers (feta) – 400g
- Sāls – 1 tējk.
- Pipari – 1/2tējk.
Pagatavošana
Lielā traukā samaisa sāli un miltus, pievieno kubiņos sagrieztu sviestu, aukstu ūdeni. Ar rokām samaisa viendabīgu mīklu. Aptin ar plēvi un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Atdzisušo mīklu izrullē aplī uz ar miltiem apkaisītas virsmas. Cepamo formu izsmērē ar eļļu, klāj iekšā mīklu un piespiež pie formas apakšas un sāniem. Ar dakšiņu iedur vairākās vietās. Cep desmit minūtes. Izceptu noliek malā. Temperatūru cepeškrāsnī samazina uz 180 grādiem. Gatavo pildījumu. Plāni sagriež šampinjonus, sasmalcina lokus un ķiploku. Lielā pannā uzsilda eļļu, apcep sīpolus un sēnes ap 5 minūtes. Pievieno ķiploku un apcep vēl 2-3 minūtes. Pieber sāli un piparus. Tofu vai sieru saspiež ar dakšiņu, pievieno pannā pie sēnēm un kārtīgi samaisa. Pildījumu liek groziņā un izlīdzina. Mīklas malas apsmērē ar saldo krējumu. Cep pīrāgu 30-40 minūtes līdz zeltainai krāsai. Atdzesē desmit minūtes un var pasniegt. Ja vēlas, tad gatavo pīrāgu var apkaisīt ar valriekstiem, parmezānu un svaigiem zaļumiem. Labu apetīti!