Sastāvdaļas
- Olas – 6gb.
- Cukurs – 120g
- Kanēlis – 1 tējk.
- Krustnagliņas – naža gals
- Kaltēta rupjmaize – 6 ēdamkarotes
- Āboli – 600 – 700g
- Cukurs pēc garšas
- Putukrējums – 1/2l
- Cukurs – 2 tējkarotes
- Vaniļa 1/4 pāksts
Pagatavošana
Olu dzeltenumus, pusi no visa cukura un garšvielas labi saputo, tad piesijā kopā ar cepamo pulveri sajauktu sausu, sasmalcinātu rupjmaizi un ar pārējo cukuru iecilā saputotus olu baltumus. Masu iepilda ar sviestu ieziestā veidnē un mērenē siltumā cep aptuveno 20 – 30 minūtes. Gatavu uz sieta atdzesē, tad sagriež 3 vienādās daļās. Starp pirmo un otro ieziež saldu ābolu masu, satrp otro un trešo ar cukuru un vaniļu saputotu putukrējumu. Atstāj putukrējumu, kuru ar cukurura sīrupā novārītām ābolu šķēlēm izgrezno torti.
Ābolu masu pagatavo šādi: 500g ābolu sagriež šķēlēs, ar nelielu ūdens daudzumu izsautē mīkstus, izberž caur sietu un iegūto masu vēl novāra pēc garšas pievienojot cukuru.