Medus kūka ar granātābolu krēmu – labākā medus kūka, kas jebkad ēsta

edzive

Droši vien katrā ģimenē ir sava mīļākā medus kūkas recepte. Šī būs nedaudz citādāka – krēmam pievienots granātābolu sīrups. Garša ļoti laba – saldie medus biskvīti un mazliet skābena granātābolu garša. Lai gan recepte ir gara, gatavot šo kūku nemaz nav sarežģīti. 

Recepte 8 porcijām, svars ap 1.05kg

Sastāvdaļas

Biskvīti (sirds formā diametrs 16cm, 8-10gb): 

  • Milti – 360g
  • Soda – 4g (1/2tējk. )
  • Vanilīns
  • Olas – 2gb
  • Medus – 67g
  • Cukurs – 67g
  • Sviests – 87g

Granātābolu sīrups: 

Krēms: 

  • Krējums – 300g
  • Svaigais siers – 300g
  • Pūdercukurs – 80g
  • Granātābolu sīrups

Granātābolu želeja dekorēšanai: 

  • Granātābolu sīrups – 30g
  • Ūdens – 20g
  • Želatīns – 4g

Pagatavošana

Gatavo sīrupu. Notīra granātābolu, sēkliņas sasmalcina ar blenderi un pēc tam izkāš caur sietu. Gatavo sulu liek uz plīts. Pievieno cukuru un citronu sulu. Vāra uz mazas uguns, kamēr sīrups sāk sabiezēt. Noņem no plīts un liek lai atdziest. 30g sīrupa uzreiz nolej priekš želejas. Pārējais būs krēmam. 

Tālāk gatavo mīklu biskvītiem. Ūdens peldē uz lēnas uguns kausē sviestu, cukuru un medu, nepārtraukti maisot. Olas sakuļ ar vanilīnu. Kad visas sastāvdaļas ūdens peldē samaisījušās, pievieno olas. Nepārtraukti maisa. Pievieno sodu, labi samaisa un ņem nost no uguns. Izsijā miltus un jauc mīklu. Mīkla sanāk ļoti patīkama, nelīp pie rokām. Mīklu sadala 8-10 daļās. Katru daļu pēc formas izrullē uz cepamā papīra. Vislabāk ir uzreiz izrullēt plāni visas daļas, lai pēc tam var tikai cept. 

Cep 180 grādos ap 3-4 minūtes. Tiklīdz izņem no cepeškrāsns, tā jānoņem no cepamā papīra un jāizgriež pēc formas, kamēr mīksta. Atgriezumi būs vajadzīgi drumstalām, ko apkaisīt kūku. 
Gatavojam siera krēmu. Svaigo sieru, krējumu un pūdercukuru sakuļ ar mikseri līdz viendabīgai konsistencei. Pielej granātābolu sīrupu un kārtīgi samaisa. Pagaršo krēmu, ja vajag, pieber vēl pūdercukuru. Krēmam jābūt ar patīkamu skābenu garšu. 

Sāk kārtot kūku. Kārto kā parasti – biskvīts, krēms, biskvīts, krēms. Arī virspusi un sānus apsmērē ar plānu kārtiņu krēma. Liek ledusskapī uz 2-3 stundām. Izņem no ledusskapja un pārklāj torti ar otro krēma kārtu. Atgriezumus sasmalcina drumstalās. Ja torte ir sirds formā, tad virsū uzliek sirds formu mazākā izmērā. Sānus un apkārt mazākajai formai apkaisa ar drumstalām. Ja kūka ir apaļa, tad pa vidu ieliek apaļu mazāku formu. 

Pagatavojam granātābolu želeju. Želeju nedaudz uzsilda, ja ir sabiezējusi. Želatīnu uzbriedina ūdenī, izkausē un pielej želejai. Kārtīgi samaisa. Ļauj nedaudz atdzist un lej mazajā formiņā uz tortes virsas. Liek ledusskapī uz nakti. Kūkas malas var dekorēt arī ar granātābolu sēkliņām. Sagriež torti un pasniedz! Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More