Kā pagatavot krēmu no krējuma bez biezinātājiem. Drīz svētki un gatavosim dažādas kūkas, bet krēms var nesanākt tāds, kādu vēlamies. Ir daži paņēmieni kā krējumu sabiezināt.
Pirmais nosacījums – nostādināt krējumu
Ņem marli un saloka 4-5 kārtās, liek sietā. Lej krējumu.
Sasien mezglu caur kādu nūju vai ja ir neliels mīklas rullīts. Izņem no sieta un visu nakti karina virs kāda trauka. Trauks jātur visu nakti ledusskapī, lai krējums nesaskābst. Notecēs liekais šķidrums. No rīta ieraudzīsi skaistu, biezu krējumu. Pēc skata atgādina svaigo sieru.
Lasi arī: Kā pareizi vārīt pupiņas: sanāk mīkstas, bet nav pārvārījušās
Svarīgi! Ja krēmam vajag noteiktu daudzumu krējuma, tad jāņem trīs reizes vairāk,jo daļa notecēs. Jo mazāks tauku saturs, jo vairāk vajag izejvielas un marli likt biezākā kārtā.
Otrais nosacījums – nelietot cukuru
Izmanto tikai pūdercukuru. Nezin kāpēc, bet cukurs šķidrina krējumu. Uz 700 gramiem jau nostādināta krējuma ņem 100-150 gramus pūdercukura. Pūdercukuru var sagatavot mājās pats ar kafijas dzirnaviņu palīdzību. Ja vēlas, var pievienot vaniļas cukuru aromātam.