Šī recepte ir nākusi no Norvēģijas un tiek uzskatīta par vienu no labākajām tortēm.
Sastāvdaļas
- 100g sviests
- 100g cukura
- 4 olu dzeltenumi
- 3 ēd.k. piena
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 4 olu baltumi
- 200g cukura
- šķipsna sāls
- šķipsna citronskābes
- 100g mandeles
- 300ml saldais krējums
Pagatavošana
Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem, bet olbaltumu pagaidām noliekam malā.
Bļodā liekam 150g miltus, 1 tējkaroti cepamo pulveri. Tad pievienojam 100g sviesta.
Tad pievieno 100g cukura un visu sakuļ ar mikseri aptuveni 2 minūtes. Tad pa vienam pievieno olu dzeltenumus.
Pievieno 3 ēdamkarotes piena un un lēnām bļodā iesijā miltus.
Mīklai ir jāsanāk diezgan pabiezai. Uz cepamās plātes liek cepamo papīru un ieziež to mazliet ar eļļu. Vislabāk, ja plāte ir 31x23cm liela.
Tad ņem bļodu ar četriem olu baltumiem, pievieno šķipsnu sāls un saputo. Pievieno 200g cukuru un kuļ kādas 4 minūtes.
Ja jums patīk, ka kūka nav ļoti salda, tad pievienojiet tai mazliet citronskābes. Tad saputoto olu baltumu leik uz mīklas un visu apkaisa 100g smalcinātu mandeļu.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170 grādiem un liek cepties 35-40 minūtes. Galvenais, lai apakšējais slānis būtu labi izcepies un augšdaļa būtu nedaudz apbrūnināta. Izņem torti no krāsns un uzreiz sagriež divās daļās un ļauj atdzist.
Kamēr kūka dziest, gatavojam krēmu. Ņem 300ml saldā krējuma un saputo tam nepievienojot cukuru. Krēmu pilda konditorejas maisā un spiež uz kūkas, tad uzliek virsū otru gabalu un nospiež.
Tad torti uz stundu liek ledusskapī un pasniedz!