Šī ir ārkārtīgi ātras rauga mīklas recepte, tā nebūs sausa un ieekonomēs jūsu laiku!
Sastāvdaļas
- Kviešu milti 700g
- Ūdens 350ml
- Cukurs 3 ēdamkarotes
- Sāls pustējkarote
- Saulespuķu eļļa 4 ēdamkarotes
- Sviests 80g
- Raugs 33g
Pagatavošana
Raugu izņemiet no ledusskapja un ļaujiet tam izkust istabas temperatūrā. Tikmēr krāsni silda līdz 180 grādiem. Tad katliņā ielejiet nedaudz ūdens, lieciet uz uguns un izkausējiet tajā sviestu. Tad ļauj atdzist un pievieno raugu, sāli, cukuru, saulespuķu eļļu un visu samīca.
Negaidiet, kad mīkla uzrūgs, bet sāciet veidot sev vajadzīgās formiņas. Liek uz plātes – sākumā 10 minūtes cep pie puspavērtām cepeškrāsns druvīm, lai tajā tiek gaiss, bet vēlāk 30 minūtes pie aizvērtām.
Ja gribat izmantot sauso raugu, tad nepieciešami 11g un dariet visu kā iepriekš rakstīts, neaizmirstot par divu fāžu cepšanu.