Nekad nemetu ārā zemeņu astītes: pastāstīšu ko ar tām daru un kā uzglabāju

edzive

Zemeņu sezona sāk ritēt pilnā sparā. Un katrā mājā drīz varēs atrast nomētātas zemeņu astītes. Pastāstīšu, ko ar tām daru!

Zemenes rūpīgi nomazgāju un attīru no astītēm.

Tad lieku zemeņu astītes uz režģa. Var izmantot arīdzan papīra lapu, šķīvi vai griešanas dēli. Es zemeņu astītes žāvēju šādi istabā uz galda. Bet tās var likt arī saulē – astītes būs gatavas pēc pāris stundām.

Izkaltētās zemeņu astītes pārlieku burciņā un novietoju tumšā vietā skapī.

Zemeņu astīšu novārījumu var pieliet klāt, kad ejat vannā. Tomēr visbiežāk es no zemeņu astītēm gatavoju tēju. Lai to izdarītu, tējkannā ieberu 1 tējk. zaļās tējas, 1 tējk. melnās un apmēram tikpat daudz sausu zemeņu astītes. Pārleju ar verdošu ūdeni. Un atstāju apmēram 10 minūtes.

Tēja kļūst garšīgāka! Un parādās patīkams skābums. Ja kādreiz uzvārat citu tēju un tā nešķiet izteiksmīga, tad garšu var “izlabot”, pievienojot dažus sausus zemeņu kātus. Zemeņu kātiņiem piemīt arī pretiekaisuma īpašības. Tāpēc tie ir arī noderīgi, it īpaši ziemā.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More