Parasti saimnieces gaļu glabā saldētavā. Bet kad vajag kaut ko ātri pagatavot, tad nevar, jo gaļa ilgi atkūst. Kad aizgāju pie draudzenes nepaēdusi, viņa izdomāja ātri pagatavot karbonādes.
Bet atkausētu gaļu es virtuvē nekur neredzēju. Un tad draudzene padalījās ar mani ar pavisam vienkāršu triku, ar kura palīdzību viņai izdevās gaļu atkausēt pavisam ātri.
Un nevajag gaļu likt ūdenī un mikroviļņu krāsnī.
Draudzene izņēma gaļu no saldētavas. Tas bija kārtīgi ietīts maisiņā. Maisiņam ir jābūt veselam, bez caurumiem. Es nobrīnījos, kad draudzene pielēja katliņu ar ūdeni un uzlika uz gaļas, pirms tam to uzliekot uz paplātes.
Ja godīgi, es domāju, ka viņa to mērks ūdenī. Var liet istabas temperatūras ūdeni. Gaļa pilnībā atkusa pēc desmit minūtēm. Draudzene saka, ka atkušanas laiks ir atkarīgs no gaļas biezuma.
Esmu priecīga uzzinot, ka tā var darīt un tagad pati tā daru. Tagad nav jāuztraucas, ka aizmirst izņemt gaļu no saldētavas ilgu laiku iepriekš.