Zaļumus vienkārši apleju ar aukstu ūdeni un glabāju visu ziemu: tie glabājas svaigi (kas mēģinājuši, dara tāpat)

edzive

Kad atklājam ražas novākšanas sezonu, protams, pirmais, kas dārzā izaug ir zaļumi. Un tos pavisam labi ir iespējams uzglabāt arī ziemai. Skābenes, dilles, lociņi – parādīšu, kā šādu ziemas sagatavi pagatavot. Ļoti vienkārša recepte!

PAGATAVOŠANA:

Grūtākais šeit ir zaļumu sagatavošana. Šodien es jums parādīšu, kā es gatavoju skābenes. Starp citu pie skābenēm burciņā var pievienot dilles un ķiplokus, un nedaudz nātres vai spinātus. Svarīgi! Nātrēm vai spinātiem jābūt ne vairāk kā 10%, pretējā gadījumā burciņa ilgu laiku neuzglabāsies!

Mēs zupās parasti neliekam nātres vai spinātus, tāpēc es šoreiz gatavošu tikai skābenes! Labi nomazgājiet zaļumus un nosusiniet. Šeit ir tāda skābene, kas audzēta manā mājā (tā pat nedaudz izauga):

Griežu parasti kā zupai. Kātus nogriežu, jo tos neizmantoju. BET, protams, ja jums patīk, tad grieziet kopā ar visiem kātiem!

Burkas obligāti jāsterilizē! Tad tajās pilda sasmalcinātos zaļumus un labi piespiež, lai burkā saietu vairāk.

Un tagad es vienkārši piepildu to ar ūdeni! Vienkāršs auksts ūdens! Protams, ūdenim jābūt tīram! Mamma skābenes piepilda ar avota ūdeni, es izmantoju filtrētu dzeramo ūdeni.

Bet, ja šaubāties par ūdens kvalitāti, labāk to uzvārīt un atdzesēt.

Burkas aizveru ar vākiem. Un tas arī viss! Uzglabāju ledusskapī vai laukos pagrabā. Aukstā vietā šādu sagatavi lieliski uzglabā visu ziemu!

Laika gaitā zaļumi var mainīt krāsu. Bet visi vitamīni paliks burciņā! Jā, šādai sagatavei ir mīnuss – tā saglabājas tikai aujstumā. Bet skābenes ir tik svaigas, kā arī citi zaļumi ir svaigi!
Pamēģini! Un dalieties ar savām receptēm komentāros. Pateicos jau iepriekš!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More