10K
Šie gurķi ir ļoti gardi un klasiski. Ticiet, ka tad, kad ziemā liksiet tos galdā, jutīsieties gandarīta par paveikto darbu!
Sastāvdaļas
- 1 – 1,5l ūdens
- 1,5 kg gurķu
- 2 ēdamkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
- 4 – 5 melnie pipari
- 1 lauru lapa
- diļļu ziedi
- mārrutku lapas pēc garšas
- 2 – 3 jāņogu lapas
- 1 ķiploks
- 10ml etiķa esences
Pagatavošana
Gurķus uz 2 stundām iemērciet aukstā ūdenī. Tad sāciet vārīt sālījumu un blakus katliņā sterilizējiet burkas un vāciņus.
Gurķus kārtīgi nomazgā un nogriež galus.
Salieciet pa burkām lapas, piparus, ķiplokus un gurķus. Tad lejiet virsū sālījumu un pēc 2 – 3 minūtēm pievienojiet ēdamkaroti etiķa esences. Aizveriet burkas un pagrieziet otrādi līdz tās atdziest.