Tomāti un gurķi ir vieni no iecīntākajiem marinējuma veidiem. Šo recepti drīzāk var uzskatīt par marinēšanas alternatīvu. Tomāti labi saderēs ar gaļas ēdieniem un zupās. Šajā receptē burkās ir jāliek vidēja lieluma jeb mazi veseli tomāti.
Sastāvdaļas:
- 1,5kg tomātu
- saišķis diļļu
- ķiršu lapas pēc garšas
- upeņu lapas pēc garšas
- jāņogu lapas pēc garšas
- 2 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes sinepju pulveris
- 3 ķiploku daivas
- melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Nomazgājiet tomātus un lapas un sagatavojiet sterilizētas trīs litru burkas. Burku apakšā izkārto iepriekš nomazgātās lapas, dilles, iegriež ķiploku un ieber melnos piparus. Burkas līdz pusei piepilda ar tomātiem. Novārītā ūdenī izmaisa sāli, cukuru un piparus. Mazliet aplej, piepilda līdz augšai ar tomātiem un lej ūdeni tik daudz, cik nepieciešams. Tad izveido sinepju pulvera jumtiņu un atstāj uz 3 dienām istabas temperatūrā. Pēc trijām dienām burku aizvāko un liek tumšā un aukstā vietā uz 2 – 3 nedēļām.