Tomāti korejiešu gaumē: var pasniegt jau pēc stundas vai glabāt ziemai

edzive

Tiem, kas mīl sagatavoties ziemai laicīgi, šī recepte noderēs. 

Sastāvdaļas: 

  • Tomāti – 4kg
  • Bulgāru pipari – 4kg
  • Ķiploki – 4gb
  • Dilles – 1 saišķītis
  • Pētersīļi – 1 saišķītis
  • Koriandrs – 1 saišķītis
  • Pipari melni – 1 tējk.
  • Eļļa – 200ml
  • Sāls – 4 ēd. kar. Etiķis 9% – 120ml
  • Cukurs – 8 ēd. kar. 
  • Asie pipari – var likt pēc vēlēšanās

Pagatavošana: 

Tomātus sagriež četrās daļās. Blendera traukā liek notīrītus ķiplokus un sagrieztus bulgāru piparus, sablenderē. Ja ir vēlēšanās, var pielikt asos piparus. Beigās sanāks ļoti aromātiska mērce. Sasmalcina zaļumus un liek atsevišķā traukā. Turpat liek sasmalcinātos dārzeņus, eļļu, etiķi, sāli, cukuru un melnos piparus. Katrā burkā ieliek pagatavoto mērci (pa lielai karotei). Tad liek vienu kārtu tomātu. Tad atkal mērci un atkal tomātus. Vienā burkā būs apmēram trīs karotes mērces. Burkām uzliek vākus un sterilizē piecpadsmit minūtes. Burkas aizvāko un apklāj ar segu. No dotā daudzuma sastāvdaļu sanāk astoņas 800ml burkas. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More