Pārbaudīju — garšīgāka nav: upeņu ievārījums pēc receptes, kas ir vecāka par mani

edzive

Manas mammītes recepte. Esmu izmēģinājusi dažādas upeņu sagatavošanas metodes — gan svaigi samaltas ar cukuru, gan sasaldētas, gan dažādos veidos gatavotus ievārījumus — bet nekas no tā nav īstais! Citas receptes nemaz vairs neizmantoju. Tikai šo. Vairākkārt esmu pārliecinājusies, ka nekā garšīgāka nav!

Draugi, ja jūs domājat, ka «šeit cukura ir par daudz» vai «ogām vispār nevajag vārīties, jo visi vitamīni pazūd», tad gatavojiet pēc savas receptes. Es tikai dalos ar, manuprāt, gardāko melno upeņu ievārījuma recepti! Jums pašiem jāizvēlas — mēģināt vai nē. Bet… es tomēr ieteiktu pamēģināt 😉. Tā tiešām ir ideāla melno upeņu ievārījuma recepte.

KĀ GATAVOT:

Viss ir ļoti vienkārši. Parasti man tas aizņem apmēram 20 minūtes, ne ilgāk. Upenes nomazgāju, protams, visus gružus izlasu — taču cenšos no tiem atbrīvoties jau ogu lasīšanas laikā.

Tīrās ogas mēru ar glāzi un lieku katlā. Parasti gatavoju šādu daudzumu 6 litru katlā. Visas sastāvdaļas arī mēru ar to pašu glāzi.

Tagad katlā ieleju ūdeni. Jā, ūdeni! Bez ūdens — tā ir pavisam cita recepte! Bez ūdens ievārījums arī sanāks, bet rezultāts nebūs tāds, kādu es šeit aprakstu.

Un cukuru. Uzreiz pievienoju tikai pusi no cukura devas!

Sajaucu un vāru 15 minūtes uz lielas uguns. Maisu uzmanīgi. Putas nenoņemu!

Pēc tam noņemu katlu no uguns, pievienoju atlikušo cukuru, samaisu un vairs nevāru ievārījumu!

Maisu līdz cukurs izšķīst un leju sterilizētās burkās. Pat ja cukurs kādā vietā neizšķīst pilnībā, tas vēlāk noteikti izšķīdīs.

Burkas aizveru ar tīriem vāciņiem (es tos vārdu pāris minūtes), apgriežu ar dibenu uz augšu un ietinu, līdz ievārījums pilnībā atdziest.

Sanāk aptuveni 2,5 litri gardākā ievārījuma. Ogas želejā! Garšīgi! Ļoti garšīgi! Un nav pārāk saldi, kā daudzi varētu iedomāties… Vienkārši pamēģiniet — jums noteikti patiks. Es nešaubos!

Glabāt var jebkur — pat istabas temperatūrā šāda sagatave var stāvēt vairākus gadus. Ar katru dienu ievārījums kļūst vēl biezāks un garšīgāks!

SASTĀVDAĻAS:

Upenes — 6 glāzes
Ūdens — 1,5 glāzes
Cukurs — 8 glāzes


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More