Sālītos gurķus ziemai gatavoju tikai šādi – citus veidus neatzīstu: bez etiķa, bez cukura, bez sterilizēšanas

edzive

Šo gurķu recepti droši varu saukt par mūsu ģimenes recepti. Šādus gurķīšus ziemai sagatavoju 20–30 burkās. Garšīgi, kraukšķīgi, pēc garšas atgādina mucā sālītus gurķus. Ļoti iesaku!

Kā pagatavot:
Gurķus šai receptei izvēlos nelielus. Nomazgāju un apleju ar aukstu ūdeni uz 2 stundām.

Burkas apakšā lieku pusi mārrutka lapas, dilles ziedkopu, 2–3 melnās jāņogas lapiņas, 4–5 ķiršu lapas, nelielu melisas zariņu un 4 ķiploka daiviņas.

Un cieši lieku pirmo gurķu kārtu. Daudzi gurķiem pievieno estragonu vai raudeni, bet man ar šīm garšvielām gurķi nepatīk — jūs varat pievienot savus iemīļotos garšaugus.

Pievienoju 5–6 pētersīļu zariņus. Un tagad virspusē lieku mazākos gurķīšus. Tā turpinu pildīt visas burkas ar gurķiem.

Lieku katlu uz uguns un leju iekšā ūdeni. Pievienoju sāli un samaisu. Ūdenim jāuzvārās. Burkas apleju ar verdošu sālsūdeni. Pārklāju ar vāciņiem un atstāju nostāvēties 15 minūtes.

Pēc 15 minūtēm noleju sālsūdeni atpakaļ katlā.

Lieku katlu atkal uz uguns un uzvāru sālsūdeni vēlreiz. Verdošu sālsūdeni leju burkās līdz pašai augšai. Katrai litra burkai pievienoju pa 1 tējkarotei citronskābes — ne uz litru ūdens, bet uz katru litra burku.

Aizvākoju burkas ar vāciņiem. Burkas vajag vairākas reizes apgriezt vai pavelt pa galdu, lai citronskābe pilnībā izšķīstu.

Apgriežu burkas uz vāciņiem, pārklāju ar segu un atstāju tā stāvēt līdz pilnīgai atdzišanai.

Gurķīši sanāk ļoti gardi, ideāli piemēroti olivjē, vinegretam vai rasolam, un arī kopā ar ceptiem kartupeļiem ir ļoti garšīgi.

Šādas burkas glabāju skapī istabas temperatūrā.

Ja vēl neesi tā darījis, ļoti iesaku pamēģināt!

Sastāvdaļas:
Uz 1 litra burku:

  • Mārrutka lapa – ½ lapa
  • Dilles ziedkopa – 1 gab.
  • Jāņogu lapas – 2–3 gab.
  • Ķiršu lapas – 4–5 gab.
  • Melisas zariņš – neliels
  • Ķiploka daiviņas – 4 gab.
  • Pētersīļu zariņi – 5–6 gab.
  • Citronskābe – 1 tējkarote bez kalna uz 1 litra burku
  • Sālsūdens: uz 1 litru ūdens – 2 ēdamkarotes sāls bez kaudzes

👌 Kā jums šķiet šī recepte? Gaidu jūsu komentārus!


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More