17.6K
Šī recepte varētu noderēt jaunajām saimniecēm. Esmu izmēģinājusi daudz gurķu marinēšanas recepšu, tomēr jau 10 gadus konservēju pēc šī vienkāršās un pārbaudītās receptes, kuru man nodeva mammas draudzene. Šajā receptē sāls, cukura un 70% etiķa esences daudzums ir norādīts 3 l burkai (apmēram uz 1,5 l ūdens) vai arī trim litra burkām.
Sastāvdaļas:
- 2 ēd.kar. sāls
- 2 ēd.kar. cukura
- 2 tējk. etiķa esences
- garšvielas pēc savas gaumes
- 2 kg gurķu
Pagatavošana:
- Gurķus nomazgājam, galiņus nogriežam, gurķus iemērcam aukstā ūdenī uz 3-4 stundām.
- Sterilizētu burku dibenā saliekam ķiršu, upeņu lapas (pa 2), diļļu ziedus un pa mazai saujiņai garšvielu konservēšanai. Tie varētu būt melnie graudu pipari, koriandrs, sinepju sēklas.
- Gurķus saliekam burkās un pārlejam ar vārošu ūdeni uz 2 minūtēm (1l burkai) un uz 5 minūtēm (3 l burkai).
- Ūdeni no burkām izlejam katlā, pievienojam sāli, cukuru, uzvārām un tad pievienojam etiķa esenci. Es pievienoju 2 tējkarotes.
- Marinādi uzlejam gurķiem, aizvākojam ar sterilizētiem vāciņiem un apgriežam tās otrādi.
Lasi arī:
- Marinēti kāposti, kurus var ēst jau pēc 12 stundām
- Marinēti gurķi ”Kā no veikala” – kraukšķīgi, saldskābi, ļoti garšīgi (pēc garšas kā kornišoni no veikala)
- Ārkārtīgi gardi marinēti kabači!