Šoreiz gribu padalīties ar patiešām neparastu, garšīgu un aromātisku kraukšķīgu kabacīšu recepti ziemai, kuru medīju gandrīz trīs gadus. Šo uzkodu pagaršoju kādreiz, kad biju ciemos un no tā laika fanoju par visu veidu kabaču konservēšanu. Visu laiku centos izmānīt recepti un nu beidzot izdevās. Dalos ar jums, jo kabaču sezona rit pilnā sparā;
Sastāvdaļas:
Dotas uz 1l burku
- Kabači – 500-600g
- Tomāti – 1gb Labāk ņemt tādu, kas nav vēl kārtīgi nogatavojies.
- Bulgāru pipari – 1/2gb
- Zaļumi – dilles, pētersīļi
- Ķiploki – 1-2 daiviņas
- Pipari graudu
Marinādei:
Sastāvdaļas dotas uz 2 1 litra burkām
- Ūdens – 600g
- Sāls – 1 ēd. kar.
- Cukurs – 1,5 ēd. kar.
- Etiķis 9% – 100g
Pagatavošana:
Visus dārzeņus un zaļumus nomazgā. Burkas apakšā liek zaļumus – dilles ziedu un zariņus, sasmalcinātus pētersīļus un ķiplokus. Tomātu sagriež četrās daļās un liek uz zaļumiem.
Pārējo burku aizpilda ar sagrieztiem kabačiem. Var griezt kā jums patīk – gabaliņos vai apaļās šķēlēs vai pusgredzenos 3-4 cm biezumā. Pārlej visu ar marinādi. Karstā ūdenī ber cukuru, sāli un maisa līdz izkūst. Nogriež uguni un pievieno etiķi – lej uz kabačiem.
Burkas liek dziļā katlā, uzliek nosterilizētus vāciņus un sterilizē no vārīšanās sākuma 15-20 minūtes. Ja konservējat puslitra burciņās, tad 10-15 minūtes. Pēc sterilizēšanas burkas aizvāko un apklāj līdz pilnīgai atdzišanai.
Pagatavojiet un jūs nebūsiet vīlušies!