Šodien es jums parādīšu, kā pagatavot kraukšķīgus mazsālītus gurķus minerālūdenī – ātra recepte, kas gatava vienā dienā. Vienkāršs un ātrs gurķu mazsālīšanas veids. Izrādās ļoti garšīgi, ar diļļu, ķiploku aromātu, lieliska uzkoda gaļai vai kartupeļiem.
Recepte:
- gurķi (nav lieli) – 1 kg
- rupjā sāls (uz 1 litru ūdens 2 ēdamkarotes sāls)
- minerālūdens dzirkstošais
- ūdens
- dilles,
- pētersīļi
- jāņogu lapas,
- mārrutki,
- diļļu ziedi (ja tādi ir)
- 4-7 ķiploka daiviņas
- lauru lapa – 4 gab.
👨🏻🍳Kā gatavot:⤵️⤵️⤵️
Ielejiet bļodā minerālūdeni. Uz 1 litru ūdens liek 2 ēdamkarotes rupjās sāls un kārtīgi samaisa.
Ņemam svaigus gurķus. Labāk ņemt maza izmēra gurķus, kārtīgi nomazgāt un nogriezt galus.
Trauka apakšā ievietojam diļļu un pētersīļu zariņus. Ja ir diļļu galvas, mārrutku lapas, ķiršu vai jāņogu lapas, var arī griezt un likt šeit un tad izklājam pirmo gurķu kārtu.
Virsū atkal liek dilles, pētersīļus, lieku arī lauru lapu un sagrieztu ķiploku. Atkal gurķu un garšaugu kārta.
Daudz garšīgāk sanāk, ja pievieno diļļu ziedus, ja tādi ir. Ja vēlaties, varat pievienot savus iecienītākos garšaugus un garšvielas.
Piepildiet trauku ar sagatavoto sāļo minerālūdeni. Nosedziet ar vāku un ielieciet ledusskapī uz dienu.
Dienas laikā sanāk gardi kraukšķīgi mazsālīti gurķi. Lieliska smaržīga uzkoda gaļai vai kartupeļiem.
Vai arī jums ir kāda garda mazsālīto gurķu recepte? Dalieties komentāros!
Lasi arī:
- Taisīju izmēģinājumam, tad uztaisīju vēl 12 burkas un līdz vasaras beigām taisīšu vēl duci: adžika no kabačiem ziemai (gardi, gardi, gardi!)
- Pannu lieku mierā, tagad cepu kabačus tikai cepeškrāsnī pēc pārbaudītas receptes
- Kečupu mājās gatavoju pati, bez cietes: lai arī ilgāk, toties veselīgāk un garšīgāk