Gadu gadiem pārbaudīta kāpostu marinēšanas recepte

edzive

Gatavojot pēc šīs receptes, kāposti sanāk kraukšķīgi un ļoti garšīgi. Mājiniekiem noteikti garšos! 

Sastāvdaļas: 

  • Kāposti – 2,5 kg
  • Burkāni – 200g
  • Saldie pipari – 500g
  • Eļļa – 200ml
  • Cukurs – 0,75 glāzes
  • Etiķis 9% – 2 ēd. kar. 
  • Sāls – 2 ēd. kar. 

Pagatavošana: 

Dārzeņus nomazgā, kāpostiem noņem virsējās lapas. Sasmalcina kāpostus, saldos piparus sagriež apmēram tāpat kā kāpostus. Burkānus var sasmalcināt uz parastās rupjās rīves. Lielā bļodā vai katlā kārtīgi samaisa visus dārzeņus. pievieno cukuru, sāli, eļļu un etiķi. Ļauj pastāvēt istabas temperatūrā 30 minūtes vai mazliet ilgāk, kamēr sāks izdalīties sula. Pa to laiku sterilizē burkas. Pārliek salātus burkās, pirms tam vēl kārtīgi samaisa. Aizvāko. Liek aukstā vietā un pēc pāris dienām salāti jau ir gatavi pasniegšanai. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More