Boršča pagatavošana ziemai ir ļoti izdevīga, jo tad var ātri pagatavot zupu. Ņemot burciņu, zupu var uzvārīt pa 20-30 minūtēm. Ērti, vai ne?
Sastāvdaļas:
- Bietes – 2kg
- Burkāni – 700g
- Kāposts – 1kg
- Paprika – 4gb
- Tomāti – 500g
- Skābi āboli – 4gb
- Ķiploki – 1gb
- Sīpoli pēc vēlēšanās – 3-6gb
- Eļļa – 1 glāze
- Sāls – 1 ēd. kar.
- cukurs – 3 ēd. kar.
- Esence 70% – 1 ēd. kar.
Pagatavošana:
Dārzeņus mazgā, tīra. Tomātus samaļ gaļasmašīnā vai sasmalcina virtuves kombainā.
Bietes – pusi sarīvē un otru pusi sagriež kubiciņos. Burkānus sarīvē. Papriku griež strēmelēs. Kāpostu griež tā, kā vēlaties lai izskatās jau gatavā ēdienā.
Ķiploku sagriež rupjos gabalos. Ābolus griež pēc vēlēšanās. Visas sastāvdaļas, izņemot esenci, liek sautējamajā katlā, samaisa.
Sautē 20 minūtes, sākot ar vārīšanās sākšanās laiku. Pielej esenci, sautē vēl 5 minūtes, kārtīgi samaisa. Dārzeņus liek iepriekš sterilizētās burkās, aizvāko. Atstāj atdzist istabas temperatūrā. Sanāk 5 litri. Glabā vēsā vietā. Ja jums nav žēl laika tagad, tad noteikti pagatavojiet šo ātro boršču