13.5K
			
				            
			        
    Tradicionāla gurķu bavāriešu gaumē recepte. Tie sanāk super stingri, kraukšķīgi un tajā pašā laikā ļoti maigi un pikanti!
Sastāvdaļas (litra burkai):
- gurķi,
 - dilles,
 - sīpols – neliela izmēra galviņa,
 - puse burkāna (vidēja izmēra),
 - ķiploks – 2 zobiņi,
 - cukurs – 2 tējkarotes,
 - sāls – viena tējkarote,
 - etiķis 9% – 45 ml.
 
Gatavošana:
- Gurķi kārtīgi jānomazgā un jāiemērc uz 5 stundām.
 - Litra burkas sterilizēt un vākus novārīt.
 - Burkāns nomazgāt, notīrīt un sagriezt ripiņās. Salikt burkas dibenā.
 - Ķiplokus notīrīt un sadalīt daiviņās. Salikt pa burkām.
 - Dilles sadalīt pa zariņiem un ielikt katrā burkā vienu zariņu.
 - Sīpolus notīrīt, sagriezt ripiņās un salikt pa burkām.
 - Pēc nomērcēšanas gurķiem nogriezt galiņus un salikt pa burkām.
 - Pēc tam burkās iebērt sāli, cukuru un saliet etiķi.
 - Pēc tam apliet ar aukstu vārītu ūdeni.
 - Burciņas ar gurķiem nepieciešams nosterilizēt. Priekš tam kastrolī ieklāt salveti vai speciālu palīgierīci sterilizēšanai, ievietot burkas un pārlikt ar vākiem.
 - Piepildīt katlu ar ūdeni līdz burku „pleciņiem”. Uzlikt katlu uz uguns, uzkarsēt ūdeni līdz burbulim. No uzvārīšanās brīža sterilizēt litra burkas ne ilgāk kā trīs minūtes.
 - Pēc tam burkas ar gurķiem aizvākot, ietīt līdz pilnīgai atdzišanai un aiznest uz pastāvīgās glabāšanās vietu.
 
