Bavāriešu gurķi: super kraukšķīgi!

edzive

Tradicionāla gurķu bavāriešu gaumē recepte. Tie sanāk super stingri, kraukšķīgi un tajā pašā laikā ļoti maigi un pikanti!

Sastāvdaļas (litra burkai):

  • gurķi,
  • dilles,
  • sīpols – neliela izmēra galviņa,
  • puse burkāna (vidēja izmēra),
  • ķiploks – 2 zobiņi,
  • cukurs – 2 tējkarotes,
  • sāls – viena tējkarote,
  • etiķis 9% – 45 ml.

Gatavošana:

  1. Gurķi kārtīgi jānomazgā un jāiemērc uz 5 stundām.
  2. Litra burkas sterilizēt un vākus novārīt.
  3. Burkāns nomazgāt, notīrīt un sagriezt ripiņās. Salikt burkas dibenā.
  4. Ķiplokus notīrīt un sadalīt daiviņās. Salikt pa burkām.
  5. Dilles sadalīt pa zariņiem un ielikt katrā burkā vienu zariņu.
  6. Sīpolus notīrīt, sagriezt ripiņās un salikt pa burkām.
  7. Pēc nomērcēšanas gurķiem nogriezt galiņus un salikt pa burkām.
  8. Pēc tam burkās iebērt sāli, cukuru un saliet etiķi.
  9. Pēc tam apliet ar aukstu vārītu ūdeni.
  10. Burciņas ar gurķiem nepieciešams nosterilizēt. Priekš tam kastrolī ieklāt salveti vai speciālu palīgierīci sterilizēšanai, ievietot burkas un pārlikt ar vākiem.
  11. Piepildīt katlu ar ūdeni līdz burku „pleciņiem”. Uzlikt katlu uz uguns, uzkarsēt ūdeni līdz burbulim. No uzvārīšanās brīža sterilizēt litra burkas ne ilgāk kā trīs minūtes.
  12. Pēc tam burkas ar gurķiem aizvākot, ietīt līdz pilnīgai atdzišanai un aiznest uz pastāvīgās glabāšanās vietu.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More