5 RECEPTES, pēc kurām iemīlēsiet kabaci

edzive

Sveiki visiem! Kabaču sezona rit pilnā sparā un, ja jums šķiet, ka kabači nav visai garšīgi, tas nozīmē, ka neesiet izmēģinājuši gardas receptes! Šodien padalīšos ar piecām savām mīļākajām kabaču gatavošanas receptēm!

Sāksim ar kabaču ikriem!

1. Kabaču kaviārs – viens, divi, trīs un gatavs!

Šī recepte būs lieliska tiem, kuri nemīl ilgi stāvēt pie plīts. Šeit nav nepieciešams stundām neko apcept, maisīt, lai nepiedeg pie plīts un tā tālāk. Vajadzēs vienkārši nomizot un sagriezt dārzeņus un visu sablenederēt – ēdiens iznāk ārkārtīgi gards un patiesībā arī diētisks, jo tajā nav daudz kaloriju!

Sastāvdaļas:

  • Kabači (vēlams jauni) – 2gab.
  • Tomāti – 2 gab.
  • Burkāni 1-2 gab.
  • Paprika – 1 gab. (pēc izvēles)
  • Sīpols – 2 gab.
  • Sāls pēc garšas
  • Malti melnie pipari
  • Saulespuķu eļļa – 3 ēd.k.

Ar šādu sastāvdaļu daudzumu sanāk aptuveni 700 g kabaču kaviārs. Šādi sagatavotu kaviāru es neuzglabāju ilgu laiku. Liek ledusskapī ne ilgāk kā nedēļu.

Pagatavošana:

Visu kārtīgi nomizo un sagriež. Nav svarīgi kā dārzeņi tiek griezti – ripiņās, pusapļos vai kubikos.

Kad dārzeņi sagriezti, tos ieliek bļodā un pievieno sāli, maltus melnos piparus un aptuveni trīs ēdamkarotes eļļas. Visu labi samaisa un ievieto cepamajā maisā.

Cepamā maisa augšā ar adatu izduram dažus caurumiņus un liekam cepeškrāsnī 60-70 minūtes 180 līdz 200 grādos.

Kad dārzeņi gatavi, tos liek bļodā un nolej lieko šķidrumu, lai kaviārs nebūtu pārāk šķidrs.

Tad visu sabelnderē – sanāk aptuveni 700 gramu kabaču kaviāra.

Kaviāru sapildu burciņās un uzglabāju ledusskapī aptuveni nedēļu. Turklāt pēc šīs receptes ir iespējams veidot sagataves ziemai, proti, visas sagreiztās sastāvdaļas ielikt saldētavā un ziemā, kad sagribas, tad liek cepeškrāsnī un gatavo svaigu kaviāru!

Vienkārši un ātri – tieši tā kā man patīk!


2. Maigākais kabaču un vistas maltās gaļas sacepums

Otrais kabaču ēdiens, ko iesaku (pat uzstāju!), ko pagatavot ir ārkārtīgi maigs kabaču un vistas gaļas sacepums. Lai arī ir ļoti daudz receptes ar kabaču sacepumiem, tomēr šī vienmēr ir bijusi un būs mans favorīts.

Sastāvdaļas:

  • Kabači – 2 gab. (700–750 g)
  • Maltā vistas gaļa – 500 g
  • Olas – 2 gab.
  • Sīpols – 1 gab.
  • Paprika – 1 gab. (ja tā ir liela, tad ņem pusi)
  • Cietais siers – 60 g
  • Dilles
  • Skābais krējums – 2 tējk.
  • Augu eļļa -2 tējk.
  • Ķiploku pulveris – 1 tējk.
  • Malti melnie pipari (vēlams piparu maisījums)
  • Sāls

Man ir divas 20cm diametra nelielas formiņas, bet, protams, visu var cept vienā veidnē.

Pagatavošana:

Kabaci sarīvē uz rīves, pievieno sāli un labi samaisa.

Smalki sagriež papriku, sīpolu un dilles.

Tad ņemu aptuveni 500 gramus vistas maltās gaļas. Visgaršīgāk ir tad, ja vistas gaļas maltā gaļa ir pagatavota nevis tikai no filejas, bet gan no visa broilera. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus un tējkaroti ķiploku pulvera un sīpolu. Kāpēc sauso ķiploku pulveri? Man personīgi sacepumos nepatīk svaigs ķiploks, jo liekas, ka tas ēdienam piedod īpatnēju smaržu un garšu. Malto gaļu kārtīgi izmaisa.

Pēc desmit, piecpadsmit minūtēm no sarīvētajiem kabačiem nospiežu un notecinu lieko šķidrumu.

Tad kabačiem bļodā pievieno maltu gaļu, dārzeņus un pievieno divas olas un kārtīgi samaisa.

Cepamo formu ieeļļo un liek tajā masu. Virsu apsmērē ar skābo krējumu.

Kā jau iepriekš teicu – man ir divas 20cm formas, bet tas nav obligāti.

Tad aptuveni 30 minūtes cepu 180-200 grādu temperatūrā, pēc pusstundas uzkaisu uz sacepuma sieru un lieku cepeškrāsnī vēl uz 10 līdz 15 minūtēm. Lielisks kabaču ēdiens un, ja jums nāk ciemiņi, tad tas arī ir lielisks ēdiens, ko pagatavot!


3. Kabaču uzkoda trīs minūtēs

Bieži gadās tā un domāju, ka ne tikai man, ka viesi jau stāv aiz durvīm un ātrumā jāizdomā, ko pagatavot! Šādos gadījumos lielisks palīgs būs šī recepte – kabaču uzkoda trīs minūtēs! Turklāt šī recepte ir lieliska ne tikai viesiem – ērti to būs paķert līdzi uz pludmali, pārgājienā jebšu jebkādā gadījumā, kad dosieties ārpus mājas. Tāpat te ļoti daudz var variēt – pievienot skābo krējumu, majonēzi u.c. jūsu iecienītas sastāvdaļas.

Sastāvdaļas:

  • Kabacis (vēlams jauns)
  • Siers
  • Sāls

Pagatavošana:

Kabaci sagriež ripiņās.

Kabaci liek uz šķīvja un pēc tam liek mikroviļņu krāsnī uz vienu minūti maksimālā režīmā. Pēc minūtes pievieno sieru un nedaudz sāls, tad gatavo mirkoviļņu krāsnī vēl minūtīti.

Un tagad sekos vēl divas receptes jebšu parādīšu, kā gatavoju kabačus ziemai!


4. Kabači ziemai bez sterilizācijas

Šie marinētie kabači bez sterilizācijas lieliski uzglabājas pat istabas temperatūrā!

Sastāvdaļas:

Daudzums trijām litra burciņām:

  • Cukini aptuveni 1,8 kg
  • Dilles
  • Krustnagliņas
  • Ķiploki
  • Lauru lapa
  • Pipari (graudi)

Sālījumam:

  • Ūdens – 1,5 l
  • Cukurs – 190 g
  • Sāls – 70 g
  • Etiķis 9% – 190 ml

Pagatavošana:

Kabačus kārtīgi nomazgā un sagriežu ripiņās.

Burkas apakšā liek diļļu saišķi, vienu līdz divas ķiploku daiviņas, divas krustnagliņas un dažus piparu graudus.

Tad burkās kārto kabačus un pa vidam ieliek lauru lapu.

Tad kabačus aplej ar verdošu ūdeni un tējkannas un atstāj 10 minūtes.

Pēc tam ūdeni nolej un vēlreiz aplej ar verdošu ūdeni.

Kamēr kabaču aplieti ar verdoši ūdeni gatavoju sālījumu. Leju katliņā ūdeni, tad pievienoju cukuru, sāli un etiķi un uzvāra.

Kad otro reizi nolej no kabačiem verdošo ūdeni, tad uzreiz tiem virsū lej sālījumu.

Burkas aizvāko, apgriež otrādi, apklāj ar dvielīti un ļauj tām atdzist līdz istabas temperatūrai.


5. Kabaču ikri ziemai

Šie mājās gatavotie kabaču ikri ziemai ir īsts gardums! Un šis ir viens no konservējumu veidiem, kas līdz nākamajai vasarai mūsmājās nepaliek pāri!

Sastāvdaļas:

  • Kabači – 2 kg
  • Burkāni – 500 g
  • Sīpols – 500 g
  • Tomāti – 600 g
  • Čili pipars – 1 gab.
  • Augu eļļa – 100 ml
  • Cukurs – 4 ēd.k.
  • Etiķis 9% – 60 ml
  • Sāls – 0,5 ēd.k.

*** Ar šādu sastāvdaļu daudzumu sanāk aptuveni 2,2 litri gatavo ikru.
SVARĪGI! Ikrus var sablenderēt ar blenderi, bet pēc tam jāvāra vismaz 5 minūtes. Burciņām un vākiem jābūt steriliem! Aizvākojiet, apgrieziet otrādi un ļaujiet atdzist zem siltas segas. Tad kaviārs labi uzglabājas pat istabas temperatūrā.

Pagatavošana:

Kabačus sagriež un sasmalcina caur gaļas mašīnu.

Ar sietiņa palīdzību notecina lieko šķidrumu.

Tāpat ar gaļas mašīnu sasmalcina sīpolu.

Un burkānu.

Katlā lej eļļu. Tad sarīvē tomātu un masu liek katlā.

Pievieno sāli un cukuru un vāra uz lēnas uguns aptuveni 10 minūtes.

Tad pievieno samalto burkānu un vēl 10 minūtes vāra uz vidējas uguns.

Tad vāra vēl 10 minītes ar sīpolu.

Un visbeidzot pievienojam kabačus un vāram vēl 30 minūtes zem ne pilnībā uzlikta vāka regulāri apmaisot.

Pašās beigās pievieno etiķi un čili piparu.

Un visu pavāra vēl 10 minūtes. Tad gatavos kabaču ikrus pilda sterilizētās burkās. Burkas aizvāko, apgriež otrādi, apsedz un ļauj tām atdzist līdz istabas temperatūrai.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More