Sastāvdaļas:
- Kefīrs – 400g
- Sāls – 0,5tējk.
- Cukurs – 1 ēd. kar.
- Raugs sausais – 7g
- Eļļa – 80g
- Milti – 500g
Pagatavošana:
Kefīram istabas temperatūrā pievieno cukuru, sāli un raugu. Atstāj uz 10 minūtēm, lai raugs un cukurs izkūst. To dara, lai pārbaudītu rauga kvalitāti un tādā veidā aktivizēts raugs labāk rūgst. Pievieno eļļu un izsijātus miltus. Sākam maisīt ļoti mīkstu, pie rokām līpošu mīklu. Mīklu maisa apmēram 5-6 minūtes. Atkārtošu, ka mīkla ļoti līp pie rokām, miltus tai pievienot vairāk nedrīkst. Ja vēlaties lai mīkla ātrāk uzrūgst, tad traukam ar mīklu uzliek vāku un liek uz katliņa ar siltu ūdeni. (40-45 grādi). Ja domājat mīklu izmantot tikai otrā dienā, tad mīklu liek pārtikas maisiņā un ledusskapī. Šajā gadījumā sauso raugu uzreiz samaisa ar miltiem un uzreiz jauc mīklu.