Viegls un maigs sacepums pie kafijas par dažiem centiem

edzive

Rīta kafijas aromāts daudziem no mums ir tas, kas palīdz pamosties jaunai dienai. Pēc tases šī brīnumdzēriena mēs jūtamies pamodušies un uzmundrināti. Šī konditorejas izstrādājuma smarža pievilinās pat tos, kuriem kafija negaršo. Šo vienkāršo sacepumu uz kefīra bāzes es gatavoju gandrīz katrās brīvdienās.

Sacepumam ir patīkama kafijas garša un skaista šokolādes krāsa. Turklāt tā izmskasas ir ļoti zemas, lai arī garša ir ļoti laba. Mīklai varat pievienot nelielu daudzumu smalcinātus valriekstus vai žāvētus augļus, bet tikai nepārspīlējiet, jo pretējā gadījumā sacepums nepacelsies.

Sastāvdaļas:

  • 160g kviešu milti
  • 180g cukura
  • 1,5 tējkarote cepamā pulvera
  • 100g sviesta
  • 2 olas
  • 10g vaniļas cukura
  • 100ml kefīra
  • 3 tējkarotes šķīstošās kafijas

Pagatavošana

Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru līdz gaisīgai un gaišai konsistencei. Pievieno mīkstu sviestu un visu kārtīgi ar mikseri sakuļ.

взбитые яйца

Nedaudz uzsilda kefīru un pievieno tam kafiju, atstāj 5 – 10 minūtes ievielkties. Tad ielej bļodā, kurā pievienojāt sviestu. Visu vēlreiz samaisa.

кофейная смесь

Tad masā iesijā cepamo pulveri un miltus un visu sakuļ līdz viendabīgai masai. Pannu izklāj ar cepamo papīru un mīklu lej formā.

кофейное тесто

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un cep pīrāgu 30 – 35 mintes. gatavību pārbauda ar sērkociņu vai zobu bakstāmo.

пирог с кофе

Pēc tam šo kafijas kūku var pārkaisīt ar rīvētu šokolādi. Tā ir ļoti mīksta. Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More