Viegli pagatavojama biezpiena kūka bez cepšanas

edzive

Sastāvdaļas

  • 90 g „Selgas” cepumu,
  • 50 g sviesta,
  • 300 g biezpiena,
  • 200g saldā krējuma,
  • 100g pūdercukura,
  • sula no pus citrona,
  • dažādi žāvētie augļi,
  • kaltētas ogas pēc izvēles,
  • 180 g dažādu riekstu pēc izvēles,
  • nedaudz marmelādes.

Dekorēšanai

  • vai nu 30 g saldā krējuma, 50 g šokolādes, vai arī ogas + putukrējums!

Pagatavošana

Vispirms sagatavo pamatni – cepumus saberz nelielos gabaliņos, pievieno tiem izkausētu sviestu, līdz izveidojas viendabīga masa, klāj to kūkas formā, izlīdzini, liec ledusskapī, lai sacietē. Kūkas pamatmasu gatavo šādi – bļodā saputo saldo krējumu ar cukuru un citrona sulu, pievieno biezpienu, samaisa vai nedaudz saputo. Pievieno žāvētos augļus, ogas, riekstus, marmelādi – visu šo sastāvdaļu gabaliņu lielumi pēc izvēles. Man patīk, ja viss ir sagriezts diezgan smalki, sevišķi jāuzmanās ar riekstiem, lai to gabali nav par lielu. Visu sajauc, pagaršo – varbūt prasās vēl kaut ko? Iegūto masu liec kūkas formā, virsū cepumu pamatnei. Liec ledusskapī uz vismaz 3 stundām vai pat visu nakti!Dekorēšanas varianti – šokolādes glazūra – katliņā uz lēnas liesmas uzsildi saldo krējumu, tam pievieno šokolādi, līdz iegūsti viendabīgu, vijīgu masu, to lej virsū kūkai, liec ledusskapī lai sacietē. Otrs variants – sakul saldo krējumu stingrās putās – smērē virsū kūkai un dekorē ar izvēlētām ogām, piemēram, lielogu mellenēm vai zemenēm! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More