Pārsteidz viesus ar šo patriotisko kūku. Recepti iesaka pašmāju fitnesa zvaigzne Paula Freimane.
Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 250 g dateles
- 250 g rieksti
- Ja vēlaties cepumu pamatni, tad iesakām sasmalcināt cepumus
Pildījumam:
- 4 .ēd. k. medus
- 800 g zemenes
- 45 g želatīns
- 400 g krēmsiers
- 200 g bezpiedevu jogurts
- 20 g stēvija (var izmantot arī cukuru)
Pagatavošana
Sasmalcina dateles. Samaļ riekstus un pievieno tos datelēm. Vai arī otrajā variantā sasmalcina cepumus un aplej ar nelielu daudzu kausēta sviesta. Iegūto masu ieklāj kūkas veidnē ar noņemamām malām.
15 g želatīna pārlej ar pāris karotēm auksta ūdens, un uzbriedina. Sablenderē zemenes ar medu vai cukuru. Iegūto masu sadala divās daļās. Pusei masas pievieno karstā ūdens peldē izkausētu želatīnu. Lej masu uz kūkas pamatnes un liek ledusskapī uz 1 stundu. Pusi no atlikušā želatīna pārlej ar pāris karotēm auksta ūdens un uzbriedina.
Lasi arī: Sarkanā velveta kūka
Krēmsieram pievieno bezpiedevu jogurtu un stēviju. Pievieno un iemaisa karsta ūdens peldē izkausētu želatīnu. Lej krēma masu virs zemeņu masas kārtas un liek ledusskapī uz 1 stundu. Pēc stundas uzbriedina un karstā ūdens peldē izkausē atlikušo želatīnu, iemaisa atlikušajā zemeņu masā. Lej zemeņu masu virs krēma masas un liek ledusskapī vēl uz pāris stundām.
Šī kūka būs ļoti viegla un stēvija tai dos specifisku garšu. Ja vēlaties, lai kūka būtu saldāka un treknāka, tad iesakām stēviju un medu aizstāt ar cukuru. Turklāt, ja kūkas vidējo slāni vēlaties ar intensīvāku garšu, tad iesākām svaigajā sierā “Mascarpone” iecilāt putukrējumu!
Priecīgus svētkus!