Sastāvdaļas
Mīklai:
- Milti – 370g
- Cepamais pulveris – 7g
- Olas – 5gb
- Sāls – šķipsniņa
- Cukurs – 200g
- Eļļa bez smaržas – 300ml
- Kanēlis (pēc izvēles) – 2-3-4 tējk.
- Āboli – 700g
Apliešanai:
- Krējums (20-25%) – 150g
- Pūdercukurs – 150g
- Kanēlis – 1,5-2 tējk.
Dekorēšanai:
- Šokolāde rīvēta – ap 30g
- Sasmalcināti rieksti – ap 30g
Pagatavošana:
Olas iesit traukā, pievieno cukuru un šķipsniņu sāls. Samaisa. Kad cukurs izmircis, ņem mikseri un sakuļ. Kuļ, kamēr masa sabiezē, paliek balta un palielinās apjomā vismaz divas reizes. Pievieno eļļu, miltus, cepamo pulveri un kanēli. Ja negrib, tad kanēli var nelikt. Visu kārtīgi samaisa bez miksera palīdzības. Kad milti izmirkuši, tad ņem mikseri un apstrādā mīklu līdz izzūd visi kunkuļi. Mīkla sanāk diezgan bieza. Gatavo mīklu liek malā un ķeras pie āboliem. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež kubiciņos ap 5-7 mm lielus. Traukā pie mīklas pievieno ābolus un sasmalcinātus riekstus. Kārtīgi samaisa. Formu cepšanai izklāj ar cepamo papīru. Atstāj papīra malas, lai varētu izņemt aiz tām gatavo pīrāgu. Mīklu liek formā un izlīdzina ar karotes otru pusi, kas samērcēta ūdenī. Cep cepeškrāsnī 170 grādos 40 minūtes. Glazūrai liek traukā krējumu, pievieno pūdercukuru un kanēli. Kārtīgi samaisa. Atdzisušo pīrāgu pārklāj ar krējuma glazūru un apkaisa ar rīvētu šokolādi un sasmalcinātiem riekstiem.