Dalos ar recepti garšīgai un aromātiskai tortītei ar interesantu nosaukumu ”Debesis mutē”. To garšu un smaržu nevar izteikt vārdiem, tāpēc labāk ir pagatavot un pagaršot
Sastāvdaļas:
Pamatnei:
- Sviests – 150g
- Milti – 250g
- Cepamais pulveris – 1 tējk.
- Pūdercukurs – 60g
- Olu dzeltenums – 2gb
Ābolu masa:
- Āboli rīvēti – 850g
- Citronu sula – 3 ēd. kar.
- Cukurs – 70g
- Želeja persiku – 70g
Krēms:
- Valrieksti – 200g malti
- Piens – 250ml
- Sviests – 250g
- Pūdercukurs – 120g
Lasi arī: Gruzīnu galerts no cūkgaļas ”Mužuži”. Parasto galertu vairs nevēlēsies gatavot
Pagatavošana:
Gatavo mīklu. Savieno sviestu, izsijātus miltus, cepamo pulveri, pūdercukuru un saberž drupatās. Pievieno olu dzeltenumus un samaisa mīkstu mīklu. Var pievienot 1-2 ēd. kar. krējuma. Liek ledusskapī uz stundu. Mīklu izrullē un liek iesmērētā formā. Cep 190 grādos līdz kļūst zeltains.
Ābolus sarīvē uz rupjas rīves, pievieno citronu sulu, cukuru un sautē uz nelielas uguns līdz kļūst āboli mīksti. Noņem no uguns un uzreiz pievieno persiku želeju, kārtīgi samaisa un atdzesē.
Valriekstus maltus aplej ar vārošu pienu un atstāj līdz atdziest. Sviestu sakuļ ar pūdercukuru, pa porcijām pievieno riekstu masu un sakuļ gaisīgā masā.
Uz pamatnes liek ābolu masu, virsū liek riekstu masu un aplej ar izkausētu šokolādi. Formas izmērs – 26 cm.