Torte ”Debesis mutē”

edzive

Dalos ar recepti garšīgai un aromātiskai tortītei ar interesantu nosaukumu ”Debesis mutē”. To garšu un smaržu nevar izteikt vārdiem, tāpēc labāk ir pagatavot un pagaršot

Sastāvdaļas: 

Pamatnei: 

  • Sviests – 150g
  • Milti – 250g
  • Cepamais pulveris – 1 tējk. 
  • Pūdercukurs – 60g
  • Olu dzeltenums – 2gb

Ābolu masa: 

  • Āboli rīvēti – 850g
  • Citronu sula – 3 ēd. kar. 
  • Cukurs – 70g
  • Želeja persiku – 70g

Krēms: 

  • Valrieksti – 200g malti
  • Piens – 250ml
  • Sviests – 250g
  • Pūdercukurs – 120g

Lasi arī: Gruzīnu galerts no cūkgaļas ”Mužuži”. Parasto galertu vairs nevēlēsies gatavot

Pagatavošana: 

Gatavo mīklu. Savieno sviestu, izsijātus miltus, cepamo pulveri, pūdercukuru un saberž drupatās. Pievieno olu dzeltenumus un samaisa mīkstu mīklu. Var pievienot 1-2 ēd. kar. krējuma. Liek ledusskapī uz stundu. Mīklu izrullē un liek iesmērētā formā. Cep 190 grādos līdz kļūst zeltains. 
Ābolus sarīvē uz rupjas rīves, pievieno citronu sulu, cukuru un sautē uz nelielas uguns līdz kļūst āboli mīksti. Noņem no uguns un uzreiz pievieno persiku želeju, kārtīgi samaisa un atdzesē. 
Valriekstus maltus aplej ar vārošu pienu un atstāj līdz atdziest. Sviestu sakuļ ar pūdercukuru, pa porcijām pievieno riekstu masu un sakuļ gaisīgā masā. 
Uz pamatnes liek ābolu masu, virsū liek riekstu masu un aplej ar izkausētu šokolādi. Formas izmērs – 26 cm. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More