Tatāru pīrāgi ar kartupeļiem

edzive

Garšīgi un neparasti tatāru pīrādziņi ar kartupeļiem spēs iepriecināt visu ģimeni. Kraukšķīga garoziņa un mutē kūstošs pildījums – no tādiem pīrādziņiem nevar atteikties. Pīrādziņi ir viegli pagatavojami. 

Sastāvdaļas

  • Milti – 350g
  • Ūdens – 150g
  • Sviests – 70g + pīrādziņu smērēšanai
  • Sāls – 3g
  • Kartupeļi – 300g
  • Kāposti – 150g
  • Dilles
  • Pipari

Pagatavošana

Samaisa ūdeni ar sāli un izkausētu sviestu. Iesijā miltus un mīca mīkstu, elastīgu mīklu. Priekš pildījuma nomizo un sagriež nelielos kubiciņos kartupeļus, pievieno sasmalcinātas dilles. Turpat pievieno smalki sakapātus kāpostus, pieber sāli un piparus. Kārtīgi samaisa un pildījums ir gatavs. Kāposts piedos sulīgumu. 
Mīklu sadala 6-7 daļās un katru plāni izrullē. Uz mīklas liek 2-2,5 ēdamkarotes pildījuma. Paceļ mīklas malas un aizspiež pīrādziņus. Liek uz cepamās pannas un cep cepeškrāsnī 220 grādos 20-25 minūtes. Gatavos pīrādziņus liek uz galda un pārsedz ar dvieli, lai tie kļūst mīkstāki. Tad karstos pīrādziņus pārsmērē ar sviestu. Pasniedz pīrādziņus pārgrieztus uz pusēm un katrā pusē ieliek gabaliņu sviesta. Rezultātā iznāk sulīgi un garšīgi pīrādziņi. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More