Kāpostu pīradziņi ir ļoti gardi, bet citreiz mēdz būt cimperlīgi dēļ rauga mīklas. Ja neesat gatavs riskēt ar cimperlīgu mīklu, tad šī recepte būs tieši jums! Universālie kāpostu pīrādziņi būs lieliski piemēroti brokastīm, kā arī pusdienās kopā ar zupu. Tie lieliski aizstāj parasto maizi un saglabā savu svaigumu un maigumu.
Sastāvdaļas
- 200g kāposta
- 250ml ūdens
- 1 ēd.k. cukura
- 1 tējkarote sāls
- 1,5 tējkarote rauga
- 500g kviešu milti
- saulsepuķu eļļa
Lasi arī: Ātrā rauga mīkla 10 minūtēs
Pagatavošana
Smalki sagriež kāpostus, tad aplej ar verdošu ūdeni. Pievieno cukuru un sāli un samaisa. Atstāj uz 30 minūtēm.
Kāpostos ieber raugu un iesijā miltus, visu kārtīgi samaisa. Pielej klāt saulespuķu eļļu. Atstāj 1 stundu siltumā.
Mīklu dala gabalos un saveļ bumbiņās. Izliek uz cepešpannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Astāj uz 20 minūtēm.
Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem un cep aptuveni 20 minūtes.
Ja vēlaties, lai maizītēm ir izteiktāka garša kāpostus var apcept uz pannas un pievienot tiem burkānus un sīpolus.