Sastāvdaļas pamatnei
- 300 gr ”selgas” tipa cepumu
- 100-150 gr sviesta
Sastāvdaļas pildījumam
- 500 gr svaigā siera (var izmantot viendabīgā masā sablendētu vājpiena biezpienu)
- 200 ml saldā krējuma (33-35%)
- 150 gr cukura
- 20 gr želatīna
Pagatavošana
Aplejiet želatīnu ar 100 ml auksta, vārīta ūdens un atstājiet uz stundu. Sasmalciniet cepumus. Izkausējiet sviestu.
Pievienojiet sviestu cepumiem, samaisiet, līdz veidojas mīklai līdzīga masa. Masu ieklājiet cepamajā formā (24-26 cm diametrā), kārtīgi nostampājiet un ielieciet to ledusskapī, lai masa atdziest, kamēr gatavojiet pildījumu. Želatīnu uzsildiet ūdens peldē. Sakuliet saldo krājumu ar cukuru, pievienojiet svaigo sieru, samaisiet. Tad pievienojiet želatīnu un atkal visu kārtīgi samaisiet. Lejiet masu formā uz cepumu masas. Lieciet visu ledusskapī uz 3-4 stundām. Dekorēt variet ar svaigu ogu biezeni, vai tikai ar ogām.