11K
Sastāvdaļas
- 450 g 20 % skābais krējums
- 300 g cepumi
- 100 g izkausēta sviesta
- 300 g labs iebiezinātais piens
- 10 g želatīns
- ¾ glāzes auksts vārīts ūdens
Pagatavošana
Saliekamo formu izklāj ar pergamentu. Sadrupina smalki cepumus un sajauc ar izkausēto sviestu. Maisījumam nav jābūt nedz treknam, nedz sausam. Izlieciet masu formā un kārtīgi sablietējiet. Liek ledusskapī uz pusstundu. Krējumu sajauc ar iebiezināto pienu. Aplej želatīnu ar ¾ glāzēs ūdens un atstāj uz 10 minūtēm, lai piebriest. Pēc tam to izkausē karsta ūdens peldē. Nedaudz atdzesē un uzmanīgi lej klāt krējuma masai, nepārtraukti maisot. Gatavo masu lej virsū cepumiem. Liek ledusskapī uz 2-3 stundām. Kad masa sastingusi, to var dekorēt ar svaigām ogām, rīvētu šokolādi vai riekstiem.