Sarīvēju ābolus, pārleju ar mīklu un ruletīte gatava! Visam veltu 20 minūtes

edzive

Šodien vēlos padalīties ar ābolu ruletes recepti. Tas mani iekaroja un iepriecināja ar savu vienkāršību un lielisko garšu jau no pirmās reizes, esmu pārliecināta, ka arī jums patiks.

Sastāvdaļas:

  • 5-6 āboli;
  • 1 bundža kondensētā piena (380g)
  • 2 olas;
  • 1/3 tējkarote sāls;
  • 1/2 tējkarote sodas;
  • 150g milti.

Pagatavošana

Piecus līdz sešus ābolus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Ņemam standarta cepešpannu no cepeškrāsns, manas izmērs ir 30×40 cm – uz pannas liek sarīvētos ābolus un vienmērīgi tos izlīdzina. Ābolu skaidiņas liek cepeškrāsnī uz 5 līdz 6 minūtēm, kas iepriekš uzkarsēta. Šajā laikā sagatavo mīklu.

Bļodā lej iebiezināto pienu.

Bļodā iesit divas olas, pievieno nedaudz sāls un visu samaisa ar putojamo slotiņu. Tad pievieno 150g miltus un visu samaisa. Pievieno 1/2 tējkarotes sodas, kas dzēsta citronu sulā.

Visu sajauc. No cepeškrāsns izņem ābolus un tiem pa virsu uzlej mīklu, ko vienmērīgi izlīdzina.

Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep 180 grādos 15 minūtes vai regulē atbilstoši savai cepeškrāsnij.

Noņemam cepampapīru un uzreiz apgriežam rullīti, ļaujam atdzist. Tagad sarullējam atdzesēto rullīti un pasniedzam ar tēju. Vienkārši un garšīgi.


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More