Cepumi riekstiņi – recepte no bērnības. Tas bija tik garšīgi! Droši vien ne vienā vien mājā kaut kur vēl ir speciālās formiņas vai panna – forma, kurā cept riekstiņus. Tādas formas veikalos var nopirkt arī tagad.
Sastāvdaļas:
- Milti – 3 glāzes
- Sviests – 250g
- Cukurs vai pūdercukurs – 1/2 glāzes
- Olas – 2gb
- Soda dzēstā – 1/4 tējk.
- Citronu sula – 1 tējk.
- Sāls – šķipsniņa
- Pildījumam;
- Vārīts kondensētais piens – 1 bundža
- Sviests – 100g
Pagatavošana:
Dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumu saputo stingrās putās. Sviestu saberž kopā ar cukuru un pakāpeniski pievieno pa vienam olu dzeltenumus. Pievieno sāli, dzēsto sodu, un turpina maisīt. Lēnām pievieno olu baltumus. Iegūtajai masai pievieno uzmanīgi miltus un jauc viendabīgu mīklu. Mīklai jāsanāk ļoti mīkstai, elastīgai un maigai. Ļauj mīklai atpūsties 15 minūtes.
Labi uzkarsē pannu – formu, iesmērē ar eļļu. Ņem mazus gabaliņus mīklas un liek katrā iedobītē, aiztaisa ciet un aizspiež. Ja kaut kas izspiežas pa malām, tad to nogriež. Cep no abām pusēm uz vidējas uguns 3-5 minūtes. Gatavajiem riekstiņiem ļauj kārtīgi atdzist. Piepilda katru riekstiņa pusīti ar vārīto kondensēto pienu, kas samaisīts ar sviestu, salīmē abas pusītes. Pēc vēlēšanās, katrā pusītē var ielikt mandeli vai jeb kuru citu riekstu.