Populāra trīskārtu mājas torte

edzive

Viegli pagatavojama, garšīga torte. 

Sastāvdaļas: 

Mīkla vienai ripai: 

  • Krējums – 1/2 glāzes (glāzes apjoms 200ml)
  • Cukurs – 1/2 glāzes
  • Olas – 1gb
  • Milti – 3 ēd. kar. 
  • Soda – 1/4 tējk. 

Piedevas: 

  • 1 ripa – valrieksti – 1 glāze
  • 2 ripa – rozīnes – 3/4 glāzes
  • 3 ripa – magones – 1/2 glāzes

Krēms: 

  • Cukurs – 1 glāze
  • Olu dzeltenumi – 3gb
  • Piens – 3 ēd. kar. 
  • Sviests – 200g

Pagatavošana: 

Rozīnes un magones katru atsevišķā traukā aplej ar vārošu ūdeni un atstāj uz 1 stundu, pēc tam nosusina. 
Olu samaisa ar krējumu, pievieno miltus ar sodu. Visu kārtīgi sakuļ. Pievieno katrai ripai paredzēto piedevu, samaisa un izcep trīs ripas. Cep 180 grādos ap 30 minūtes, līdz koka iesmiņš paliek sauss pie pārbaudes. 
Krēmam kārtīgi samaisa dzeltenumus, pienu un cukuru. Uz mazas uguns, nepārtraukti maisot pavāra līdz sabiezē (7 minūtes). Atdzesē līdz istabas temperatūrai. Sviestu sakuļ līdz gaisīgām putām un pievieno krēmu. Gatavo krēmu uz neilgu laiku ieliek ledusskapī. Sasmērē atdzisušās ripas, dekorē pēc vēlēšanās. Torte gatava! Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More