Pīrāgs ar kāpostiem

edzive

Saimniece, kas pasniegs šo pīrāgu,  savu viesu vai ģimenes acīs, uzreiz kļūs par labāko kulināri, neskatoties uz to, ka šis gardums gatavojas ātri un vienkārši. Pīrāgs sanāk mazliet saldens, kraukšķīgs un gaisīgs. 

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • Milti – 500g
  • Olas – 1gb
  • Piens – 250ml
  • Sausais raugs – 2 tējk. 
  • Sāls – 1 tējk. 
  • Eļļa – 2 ēd. kar. 
  • Sviests – 50g

Pildījumam:

  • Burkāns – 1gb
  • Sīpols – 2gb
  • Kāposts – 400g
  • Tomātu pasta – 1 ēd. kar. 
  • Garšvielas – pēc garšas

Pagatavošana

Sakuļ olu, pievieno sauso raugu. Masu maisa ar dakšiņu līdz pazūd kunkuļi. Pienu nedaudz uzsilda un lej klāt olai un kārtīgi samaisa. Pieber sāli  un samaisa. Pārlej mīklu lielākā traukā un pievieno 10 ēdamkarotes miltu. Izkausē sviestu un pievieno mīklai. Visu samaisa un pārsedz ar dvieli uz 20 minūtēm. Notīra un sasmalcina dārzeņus. Sīpolus sagriež kubiciņos, burkānu sarīvē uz rupjas rīves, kāpostu sakapā. 

Apcep sīpolu, pievieno burkānu un sutina vēl 7-8 minūtes līdz dārzeņi ir pusgatavi. Vēl pievieno kāpostu un cep ap 3-4 minūtes, bieži maisot. Pievieno tomātu pastu, piparus un nedaudz eļļas. Sautē zem vāka vēl 10 minūtes. Atdzesē. Mīklas ieraugam pievieno atlikušos miltus, samaisa mīklu un sadala divās vienādās daļās. Izrullē abas daļas ap 1cm biezumā. Vienu  izklāj cepampannā, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru. Izliek pildījumu tā, lai maliņas 1-2cm paliek brīvi. Uzklāj otru mīklas daļu un maliņas aizspiež tā, lai neveras vaļā. No mīklas pārpalikumiem var izveidot pīrāgam ornamentus. Lai pīrāga virsma būtu skaisti brūna, to pirms cepšanas iesmērē ar sakultu olu. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More