Pīrāgs ar biezpienu ”Maigums”: vienkāršs pēc skata, bet pārsteidzoši garšīgs

edzive

Sastāvdaļas

  • Milti – 500g
  • Sāls – 0.5 tējk. 
  • Sausais raugs – 1 ēd. kar. 
  • Cukurs – 100g
  • Piens – 250ml
  • Olas – 1gb
  • Sviests – 100g

Pildījumam

  • Biezpiens – 250g
  • Vaniļas cukurs – 8g
  • Olas dzeltenums – 1gb
  • Sāls – 0.5 tējk. 
  • Cukurs – 70g
  • Krējums – 1 ēd. kar. 
  • Ola – 1gb (apsmērēšanai) 
  • Rozīnes – apkaisīšanai

Pagatavošana

Dziļā bļodā iesijā miltus, pievieno sāli, sauso raugu un cukuru. Visas sausās sastāvdaļas samaisa. Pienam pievieno olu un kārtīgi samaisa. Maisījumu pielej miltiem un maisa mīklu. Kad mīkla sāk veidoties, pievieno sviestu. Maisa līdz mīkla sanāk mīksta, elastīga un viegli līpoša. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek malā, siltā vietā uz vienu stundu. 
Kamēr mīkla ”atpūšas”, gatavo pildījumu. 

Формирование кружочков с начинками

Biezpienam pievieno vaniļas cukuru, olas dzeltenumu, sāli, cukuru un vienu ēdamkaroti ar kaudzi krējumu. Visu samaisa līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno vienu ēdamkaroti miltu un vēlreiz visu samaisa. Pildījums gatavs. 
Mīkla ir uzrūgusi. Ņem gabalu no mīklas, izrullē un ar glāzes palīdzību izspiež aplīšus. Katrā aplītī  liek nedaudz pildījuma. Katru aplīti pārloka uz pusēm, bet neaiztaisa ciet pilnībā. aizspiež tikai pašus galiņus. Izveido tādu kā kabatiņu. 

Apaļo cepamo formu izklāj ar cepampapīru un liek izveidotās kabatiņas citu pie citas formā. Kad forma pilna, pārklāj ar dvieli un liek uz stundu uzrūgt. Pēc stundas mīkla ir nedaudz pacēlusies, aizpilda tukšās vietas, lai veidojas viens vesels pīrāgs. Apsmērē pīrāgu ar sakultu olu un apkaisa ar rozīnēm. 
Liek pīrāgu cepeškrāsnī 180 grādos uz 35 minūtēm. Kad gatavs, apkaisa ar pūdercukuru. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More