Šī recepte noderēs visiem, kam garšo saldumi un kuriem nepatīk ilgi gatavot. Ātrais šokolādes pīrāgs pagatavojams ātri un viegli – uz viens, divi, trīs. Visu samaisi un gatavs! Sanāk mitrs iekšpusē un no ārpuses ar kraukšķīgu garoziņu.
Sastāvdaļas mīklai:
- Piens – 280ml
- Olas – 2gb
- Milti – 250g
- Cukurs – 300g
- Eļļa – 60g
- Kakao – 55g
- Soda – 1,5 tējk.
- Sviests – 60g
- Etiķis – 1,5 tējk.
- Sāls – šķipsniņa
Glazūrai:
- Kakao – 4 ēd. kar.
- Ūdens – 5-6 ēd. kar.
- cukurs – 4 ēd. kar.
- Sviests – 50g
- Eļļa – 1 ēd. kar.
Pagatavošana:
Dziļā bļodā iesijā miltus un kakao, pievieno cukuru, olas un pienu.
Izkausē sviestu un pievieno mīklai, pievieno eļļu. Visu sakuļ ar mikseri līdz viendabīgai masai. Sodu dzēš ar etiķi, pievieno šķipsniņu sāls un kuļ vēl minūti. Mīklu lej cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 45 minūtēm. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Gatavojam glazūru.
Katliņā iesijā kakao un cukuru. Pielej ūdeni un pievieno sviestu. Vāra divas minūtes visu laiku maisot. Kad glazūra būs gatava, izslēdz uguni un pievieno eļļu. Kārtīgi samaisa. Vēl vienkāršāk var pagatavot glazūru, ja izkausē šokolādes tāfelīti kopā ar nelieliem sviesta gabaliņiem.
Glazūru uzlej pīrāgam uzreiz pēc pagatavošanas, kamēr nav sastingusi. Pīrāgs gatavs! Labu apetīti!