Mīkla uz kefīra bāzes jebkurai cepšanai

edzive

Šī mīkla uz kefīra bāzes attaisnos visas Jūsu cerības. No mīklas izdodas lieliski pīrādziņi: viegli, gaisīgi un ir tikpat gardi arī nākamajā dienā. Pildījums var būt jebkāds: maltā gaļa, sautēti kāposti, aknu pildījums vai ievārījums. Tas viss ir atkarīgs no jūsu iztēles. No šīs universālās mīklas varat pagatavot arī mājās gatavotus konditorejas izstrādājumus.

Sastāvdaļas:

  • kefīrs — 500 ml.
  • milti — 800 g.
  • ola — 1 gb.
  • augu eļļa — 50 ml.
  • sviests — 40 g.
  • cukurs— 2 ēdamkarotes.
  • sāls — 1 tējkarote.
  • soda — 1 tējkarote.

Pagatavošana:

1. Ielej kefīru bļodā, pievieno olu, sāli, cukuru, sodu un samaisiet līdz viendabīgai masai. Atstājiet uz 5 minūtēm, līdz uz mīklas virsmas parādās “burbuļi”.
2. Ielej mīklā augu eļļu.
3. Atsevišķā traukā sasmalcina sveistu ar miltiem un pievieno kefīra maisījumu.

4. Pievienojo tik daudz miltu, cik norādīts.

5. Uzlieciet mīklu uz galda, pārkaisiet ar miltiem. Mīciet, līdz mīkla ir mīksta, elastīga un vairs nelīp pie jūsu rokām.
6. Atstājiet mīklu uz 30 minūtēm zem plāna dvieļa.
7. Tālākais ir Jūsu ziņā: cepiet pīrāgus vai pagatavojiet picu (jā, jā, šī mīkla ir piemērota dažādiem konditorejas izstrādājumiem) un aiciniet visu ģimeni pie galda.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More