Maigs biezpiena kēkss pie tējas

edzive

Vienkārši un ātri pagatavojams biezpiena kēkss. Izmantojam istabas temperatūras sastāvdaļas.

Sastāvdaļas:
● milti – 290 g
● olas – 2 gab.
● cukurs – 200 g
● biezpiens – 260 g
● sviests – 150 g
● soda – 0,5 tējk.
● vanilīns – šķipsniņa
● sāls – ¼ tējk.

Pagatavošana:

Olas sajaucam ar cukuru un sakuļam blenderī. Kulšanai var izmantot arī slotiņu. Masai pievienojam biezpienu. Derēs jebkāds biezpiens. Kārtīgi samaisām. Pievienojam izkausētu sviestu un visu samaisām līdz viendabīgai masai. Pievienojam šķipsniņu, vanilīna un 10 g irdinātāja, sodu un izsijātus miltus. Ņemam nelielu formiņu, ieklājam tajā pergamentu un ielejam mīklu. Mīklu ar karoti izlīdzinām. Liekam kēksu cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, uz 25-30 minūtēm vai līdz gatavībai. Orientējamies katra pēc savas cepeškrāsns, jo tās mēdz būt dažādas, tāpēc cepšanas laiks arī var atšķirties. Biezpiena kēkss ir gatavs! Pārlejam to ar balto glazūru un izrotājam ar dekoratīvajām pārtikas bumbiņām. Glazūra ir klasiska – 1 olas baltumu sakuļam stingrās putās, pievienojam 50 g pūdercukura un dažus citronskābes graudiņus, kārtīgi visu sakuļam, līdz
glazūra gatava.

Kēksu griežam gabaliņos, un tējas vakars var sākties! Labu apetīti!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More