2.7K
Piedāvājam tavai uzmanībai deserta recepti, kas, ļoti iespējams, kļūs par tavas ģimenes iecienītāko gardumu. Ķiršu torte ar vārīto krēmu nedaudz atgādina ‘’Napoleonu’’, tāpēc mēs to dažreiz tā arī dēvējam. Ja tev garšo kārtainās mīklas kūkas, tad šis ir tieši tev!
Sastāvdaļas (aprēķins kvādrātveida formai 24×29 cm):
Sastāvdaļas mīklas kārtām:
- 300 g margarīna vai sviesta
- 500 g miltu
- 125 g krējuma
- 4 olu dzeltenumi
Sastāvdaļas pildījumam:
- 500 g ķiršu
- 100 g cietes
- 200 g cukura
- 4 olu baltumi
Sastāvdaļas krēmam:
- 500 ml piena
- 200 g cukura
- 1,5 ēd.kar. miltu
- 1,5 ēd.kar. cietes
- 300 g sviesta
Pagatavošana:
- Izsijātiem miltiem pievieno gabaliņos sagrieztu margarīnu, kas izņemts no ledusskapja. Sakapā to smalkās drumstalās kopā ar miltiem.
- Sajauc krējumu ar olu dzeltenumiem un pievieno miltiem ar margarīnu. Iejauc mīklu ar rokām, ieliec to polietilēna plēvē un atstāj uz nakti ledusskapī.
- No rīta sakul stingrās putās olu baltumus ar šķipsniņu sāls, pēc tam pamazām pievieno visu cukuru. Pēc tam pievieno cieti un iestrādā to ar lāpstiņu.
- Izņem mīklu no ledusskapja, sarullē to resnā desiņā un sadali ar nazi 6 vienādās daļās.
- Katru daļu izveltnē ar mīklas rulli līdz cepamās formas izmēram.
- Uzklāj vienu mīklas kārtu uz sausas cepešpannas, tad vienmērīgi izlīdzini nelielu daudzumu olas baltuma. bet pa virsu uzliec ķiršus.
- Izveltnē otru mīklas kārtu un pārklāj to pāri pirmajai kārtai un ķiršu slānim cepešpannā. Sadursti tā virspusi ar dakšiņu un cep cepeškrāsnī aptuveni 15-20 minūtes 200 grādu temperatūrā.
- Atkārto šīs manipulācijas 3 reizes, lai iegūtu 3 apjomīgas mīklas kārtas.
- Krēma pagatavošana: samaisi cukuru, miltus un cieti. Tad uzkarsē pienu un pieber sauso maisījumu vārošajam pienam. Vāri tik ilgi, līdz krēms pilnībā uzvārās un kļūst biezs.
- Nedaudz pagaidi, lai krēms mazliet atdziest. Tad sakul to ar mikseri kopā ar smalki sagrieza sviesta skaidiņām.
- Nozied ar krēmu ķiršu/mīklas kārtas. Tortes virsmu vari dekorēt ar ķiršiem vai kārtainās mīklas drumstalām kopā ar pūdercukuru. Labu apetīti!