Kūku “Karaliskā” gatavoju, kamēr viesi sēž pie galda. Tā ir gatava 25 minūtēs kopā ar visu cepšanu

edzive

Sveiki! Šodien vēlos padalīties ar kūkas recepti, ko iespējams pagatavot 25 minūtēs. Tās nosaukums ir “Karaliskā” šis gardums runā pats par sevi, tas tiešām izrādās ļoti garšīgs. Jūs varat pārsteigt savu ģimeni un negaidītus viesus. Ēdienu gatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas ir visizplatītākās, un daudzas saimnieces tās atradīs savā virtuvē!

Recepte:

  • Olas -2 gab
  • Cukurs – 180 gr
  • Vanilīns – 1 iepakojums
  • Skābais krējums – 200 gr
  • Milti – 160 gr
  • Soda – 1 tējk (dzēsta etiķī)
  • Sāls – 1/4 tējk
  • Kakao pulveris – 1 ēd.k.
  • Magones -1 ēd.k.
  • Rozīnes – 2 ēd.k

Krēmam:

  • Skābais krējums – 450 gr
  • pūdercukurs -2-3 ēd.k
  • Citronskābe – 1/3 tējk

GATAVOŠANAS METODE

Pagatavo mīklu: bļodā iesit 2 olas, pievieno šķipsniņu sāls, 180 gramus cukura, vanilīnu.

Sakuļ ar mikseri, nevajag kult pārāk ilgi, olām jāparvēršas sulīgā masā.

Tagad pievieno 200 gramus saldā krējuma, man ir ar tauku saturs 20%, samaisa un pievieno 160 gramus miltu. Tagad pievienojiet 1 tējkaroti sodas un nodzēsiet sodu ar etiķi. Sajauc un mīkla ir gatava.

Mīklu sadalām 3 vienādās daļās pēc svara 220 grami. Vienā daļā pievienoju 1 ēdamkaroti kakao pulvera (šeit es arī pievienoju 1 ēdamkaroti saldā krējuma papildus, lai mīkla nebūtu pārāk bieza), otrajā 1 ēdamkarote magoņu, trešajā 2 ēdamkarotes rozīņu, rozīnēm jāpievieno iepriekš jānomazgātas.

Izņemam no cepeškrāsns standarta cepešpannu, pārklājam ar cepampapīru. Vizuāli sadaliet 3 daļās, vispirms pa vidu lieciet mīklu ar kakao, izlīdziniet un gar malām izklājiet mīklu ar magoņu sēklām un rozīnēm.

Izlīdzinām. ielieciet cepeškrāsnī, iestatiet sildīšanu no augšas uz leju, temperatūra ir 160 grādi un iestatiet taimeri uz 15 minūtēm.

Gatavo kūku izņemam no cepeškrāsns, nogriežam malas, sagriežam 3 vienādās daļās.

Gatavojam krēmu: bļodā liekam 450 gramus saldā krējuma, pievienojam 2-3 ēdamkarotes pūdercukura, pievienoju arī nedaudz citronskābes, tad kūka neiznāk salkani salda. Krējumu sajaucam ar karoti, kult nav nepieciešams, jo putojot, veikala skābais krējums būs šķidrs. Ja lietojat mājās gatavotu skābo krējumu, tad jums ir nepieciešams pāspēt, līdz tas viegli sabiezē. Ņemam kūkas un pārklājam ar krēmu, tagad uz pirmās kūkas kārtas liekam otro kūkas kārtu ar ietaukoto pusi uz leju, ieziežam ar krēmu un liekam trešo kūkas slāni.

Ieziežam atlikušo krēmu kūkas sānos un augšpusē. Atlikumus pārvēršam drumstalās un apkaisām kūku.

Kūka gatava, tagad ļauj tai nostāvēties 30 minūtes istabas temperatūrā un liek ledusskapī. Ja nav laika gaidīt, vari sākt degustēt jau tagad. Tas ir tas, ko mēs darījām. Šeit ir kūka, kas izdodas mīksta un ļoti ļoti garšīga.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More