Kādreiz, kad pie tējas vai kafijas gribas kaut ko garšīgu, nevajag uzreiz skriet uz veikalu. Cepam kūku, kas vienmēr izdodas. Šo var pagatavot pat bērns!
Sastāvdaļas
Biskvītam:
- Olas – 2gb
- Cukurs – 1 glāze
- Krējums – 200g
- Iebiezināts piens – 1 bundža
- Soda – 1 tējk.
- Etiķis – 1 ēd. kar.
- Milti – 1.5 glāzes
Krēmam:
- Sviests – 200g
- Iebiezināts piens
Lasi arī: Tostermaizes trubiņas
Pagatavošana
Sodu dzēš ar etiķi un pievieno miltiem. Pievieno olas, cukuru, krējumu, pusi bundžas iebiezinātā krējuma. Samīca mīklu. Mīklai nevajadzētu sanākt stingrai. Sadala trīs daļās un izrullē. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 180 grādiem, 10 – 15 minūtes. Kamēr biskvīts dziest, gatavo krēmu. Sviestu sakuļ ar atlikušo iebiezināto pienu. Atdzisušo biskvītu sasmērē ar krēmu un liek ledusskapī uz stundu. Rotā pēc izvēles – augļu gabaliņi, mazas konfektītes, drupatas.