“Piena meitene” tagad ir viena no populārākajām un slavenākajām kūkām. Nav brīnums. Kūka patiešām ir pārsteidzoša! Tai ir neticami maiga, bezsvara tekstūra un spilgts piena aromāts ar vieglu vaniļas noti. Esiet uzmanīgi – tā izraisa atkarību! Un krēmam var dziedāt mīlestības odas 🙂 Tas ļoti garšo pēc saldējuma un lieliski sader ar plānām, vieglām kūkām.
Kūku “Piena meitene” gatavoju pēc klasiskās receptes bez piedevām. Manuprāt, recepte ir ideāla bez milzum daudz sastāvdaļām. Un tikt galā ar to mājās nepavisam nav grūti.
Sastāvdaļas:
- Olas – 3 gab.
- Iebiezinātais piens – 500 g
- Sviests – 130g
- Milti – 200 g
- Piens – 200 g
- Cukurs – 90 g
- Olu dzeltenums – 1 gab.
- Mascarpone – 250 g
- Krējums – 200 g
- Kukurūzas ciete – 20 g
- cepamais pulveris – 15 g
- vaniļas cukurs – 25 g
Sagatavošana: 1. solis. Sagatavojiet un nosveriet visas klasiskās “Piena meitenes” kūkas receptes sastāvdaļas. Mascarpone un krējums ir jāatdzesē. Visām pārējām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā. Ieslēdz cepeškrāsni, lai uzkarsētu to līdz 180 grādiem.
2. solis. Lai pagatavotu kūkas kārtas, izkausē 80 gramus sviesta.
3. solis. Sakuļ trīs olas dziļā bļodā. Pievieno visu iebiezināto pienu un izkausēto sviestu. Visu labi samaisa, līdz visas sastāvdaļas ir apvienotas. Neko nevajag kult, vienkārši maisīt. Lai to izdarītu, varat izmantot slotiņu vai dakšiņu.
4. solis. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno bļodā ar pārējām sastāvdaļām
5. solis. Maisiet mīklu, līdz masa kļūst viendabīga un bez kunkuļiem.
6. solis. Kūkas cepšanai sagatavojiet lielu cepešpannu. Pārklājiet cepešpannu ar pergamentu. Neizmantojiet parasto cepamo papīru. Uz pergamenta uzzīmējiet apļus 18 centimetru diametrā. Ielejiet 2 ēdamkarotes iegūtās mīklas katrā aplī un vienmērīgi izlīdziniet pa visu apli.
7. solis. Ielieciet cepešpannu uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 180 grādos līdz gaiši zeltaini brūnai krāsai. Vidēji kūku cepšana aizņem apmēram 4 minūtes. Precīzs laiks būs atkarīgs no jūsu krāsns jaudas.
8. solis. Gatavos kūkas slāņus izņem no cepeškrāsns. Izmantojot cepešpannu, gredzenu vai veidni, apgrieziet kūkas kārtu malas un noņemiet tās no pergamenta loksnes. Tādā veidā izcep vēl 6-7 kārtas. Kopā vajadzētu būt 8-9 kārtām.
9. solis. Pagatavojiet krēmu kūkai “Piena meitene” saskaņā ar klasisko recepti. Katliņā ielej 150 gramus piena. Pievienojiet granulētu cukuru un vaniļas cukuru. Ideālā gadījumā vaniļas cukurs tiks sajaukts ar sasmalcinātu dabisko vaniļu. Tam ir maigāka un cēlāka garša. Uzliek katlu uz vidējas uguns un uzvāra šķidrumu.
10. solis. Atsevišķā traukā sajauciet atlikušo pienu, kukurūzas cieti un vienas olas dzeltenumu. Cietei pilnībā jāizšķīst pienā.
11. solis. Iegūto cietes šķidrumu mazā strūkliņā ielej verdošā pienā. Krēmu nepārtraukti maisa, līdz tas sabiezē. Kad krēms kļūst biezs, noņemiet to no plīts.
12. solis. Pārlejiet krēmu tīrā bļodā un pievienojiet atlikušo istabas temperatūras sviestu. Krēma karstuma dēļ sviests izkusīs.
13. solis. Sajauc krēmu ar sviestu, līdz maisījums kļūst viendabīgs. Pārklājiet iegūto krēmu ar pārtikas plēvi vai plastmasas maisiņu, lai tas cieši pieguļ krēmam. Pilnībā atdzesējiet olu krēmu ledusskapī.
14. solis. Sagatavojiet putukrējumu kūkai “Piena meitene”. Dziļā bļodā ielejiet saldo krējumu (vismaz 33% tauku). Saputo krējumu ar mikseri, līdz tas dubultojas apjomā un kļūst gaisīgs.
15. solis. Putukrējumam pa daļām pievieno maskarponi, katru reizi putukrējumu kārtīgi saputojot. Tādā veidā krēmam pievieno visu maskarponi. Masai jābūt gaisīgai un viendabīgai.
16. solis. Turpinot putot putukrējumu, pamazām pievieno tajā atdzesēto vārīto krēmu. Rezultātā vajadzētu iegūt ļoti maigu, gaisīgu masu, bet tajā pašā laikā krēms labi noturēs formu.
17. solis. Sāciet kūkas “Piena meitenes” izkārtošanu. To var savākt vairākos veidos. To var izdarīt vienkārši uz servēšanas šķīvja vai konditorejas riņķī vai veidnē. Es izvēlējos otro variantu. Tā kā mans gredzens ir daudz zemāks nekā kūkai vajadzētu būt, man tas ir jāapvelk no iekšpuses ar acetāta plēvi. To var viegli atrast jebkurā konditorejas veikalā. Parasta biezā plēve, kas sagriezta vajadzīgajā izmērā, var kalpot kā atbalsts. Novietojiet kūkas slāni gredzena apakšā.
Virsū liek divas ēdamkarotes krēma. Uzklājiet krēmu uz kūkas un uzlieciet vēl vienu kūkas kārtu.
18. solis. Vēlreiz pievienojiet krējumu un izlīdziniet to. Ja vēlaties, kūkas kārtai varat pievienot nelielu daudzumu svaigu ogu vai ievārījuma. Tas padarīs kūkas garšu vēl spilgtāku un interesantāku.
19. solis. Pēdējo kūkas kārtu pārziež ar nelielu daudzumu krējuma un liek kūku ledusskapī uz vismaz 8-9 stundām, vēlams uz nakti.
20. solis. No gatavās kūkas noņemiet gredzenu un acetāta plēvi.
21. solis. Biskvīta paliekas liek blenderī un sasmalcina smalkās drumstalās.
22. solis. Ar iegūtajām drupačām pārklājiet kūkas malas. Kūkas virspusi var arī apbērt ar drumstalām vai izrotāt pēc vēlēšanās. Dekorēšanai izvēlējos svaigas ogas un piparmētru lapiņas.
Aplūkojiet vēl vienu kūkas “Piena meitene” gatavošanas recepti: Kūka “Piena meitene”: vienkārša deserta recepte, kas kūst mutē