Karaliskā biezpiena kūka

edzive

Šī ir garšīgākā smilšu mīklas ar biezpiena pildījumu kūka. Kūkas sastāvs ir vienkāršs un arī pagatavot ir ļoti vienkārši. Labs variants brokastīm – vakarā izcep, pa nakti atdziest un no rīta pie kafijas ir liels gardums. 

Sastāvdaļas: 

Formai uz 21 cm: 

Mīklai: 

  • Milti – 300g
  • Cukurs – 50g
  • Cepamais pulveris – 1/2 tējk. 
  • Sāls – 1/2 tējk. Sviests – 100g

Pildījumam: 

  • Biezpiens – 400g
  • Krējums – 150g
  • Cukurs – 150g
  • Vaniļas cukurs – 1 tējk. 
  • Olas – 3gb

Pagatavošana: 

Blendera traukā liek miltus, sāli, cepamo pulveri un cukuru. Pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu. Sakuļ līdz veidojas mitras drupatas. Ja masa ir sanākusi ļoti drupena, tad pievieno 1-2 karotītes ūdens un atkal sakuļ. Ja nav blendera, tad masu var drupināt ar pirkstiem. Sviestu tādā gadījumā vajag sarīvēt uz rupjas rīves. Drupatas liek ledusskapī un gatavo pildījumu. Ja biezpiens ir graudains – to izberž caur sietu. Savieno ar krējumu, cukuru un olām. Sakuļ līdz viendabīgai masai. 3/4 daļas drupatu ber formā. No vienas daļas veido bortiņu, piespiežot masu pie formas malas (ap 3,5-4 cm). Drupatas formas apakšā tikai nedaudz piespiež. Lej formā pildījumu. Virsū uzkaisa atlikušās drupatas. Cep cepeškrāsnī 170 grādos ap 45 minūtes. Tas ir tik ilgi līdz pildījums ”savelkas” un virspuse kļūst zeltaina. Kūku atdzesē līdz istabas temperatūrai, bet pēc tam liek ledusskapī uz 4-5 stundām vai uz visu nakti. Atdzisušo kūku izņem no formas un pasniedz. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More