Kad man ir skābais krējums, gatavoju maigi krēmīgu plātsmaizi. Garšīgāka par jebkuru kūku

edzive

Vienkāršu plātsmaizju, pīrāgu un kūku receptēm jābūt katras saimnieces recepšu grāmatiņā. Un šodien mēs gatavosim tieši šādu plātsmaizi. Tā ir ļoti maiga, viegli pagatavojama un no lētākajiem produktiem. Un pildījums ar savu garšu iekaro pilnīgi visus!

Pagatavošana

Tātad, lai pagatavotu pīrāgu, mēs atdalām 3 olas dzeltenumus un olbaltumvielas. 200 g izsijātu miltu ieber 1 tējk. cepamo pulveri un samaisa.

Mīklas mitrajai daļai ņemam 125 g sviesta istabas temperatūrā, pievienojam šķipsniņu sāls, ieberam 50 g cukura, 1 g vanilīna un ar mikseri visu samaisām līdz viendabīgai masai. Notīrām bļodas malas un, kad viss ir labi samaisīts, mēs sākam pa vienam pievienot olu dzeltenumus, katru reizi tos labi samaisot ar sviestu. Ja izmanto margarīnu, tad mīklai nevajag pievienot ne šķipsniņu sāls.

Tagad no kopējā miltu daudzuma atliekam 3 ēd.k. (noderēs nedaudz vēlāk), un pārējos miltus kopā ar cepamo pulveri ieber krēmīgajā masā un ar silikona lāpstiņu vai karoti iemaisa mīklu.

Atliktās trīs ēdamkarotes miltu izkaisa uz galda. Mīklu beigās mīca ar rokām, līdz viendabīgai masai. No mīklas saformējam plāceni un sadalām uz pusēm un vienu pusi vēl divās daļās: vienu no pusītēm iesaiņojam maisiņā un ieliekam ledusskapī, bet pārējās daļas atstājam uz galda un pārklājam ar maisiņu, lai neapkalst.

Tālāk ņemam cepampapīru, uzliekam virsū formu un papīra malās izdaram iegriezumus 45 grādu leņķī. Pagaidām formu noņemam, uzberam nedaudz miltu uz papīra un izrullējam kārtu, kas stāvēja ledusskapī. Mīklas izmēram jāatbilst formas dibena izmēram. Mīklas biezums ir 2 mm.

No mīklas, kas bija nolikta malā uz galda, veidojam sānu malas, 3 cm augstas. Mīkla ļoti labi veidojas un turas kopā viena ar otru.

Tagad gatavosim pildījumu. Bļodā sakuļ 3 olas baltumus, pievieno šķipsniņu sāls un sakuļ ar mikseri, līdz parādās vieglas putas. Pēc tam pa daļām pievieno cukuru, katru reizi labi apvienojot to ar olbaltumvielu masu. Nākamais – ciete (man ir kukurūza) un, ja vēlas, vanilīns.

Pēc tam pa daļām pievieno skābo krējumu ar tauku saturu 15-20%. Maigi, bet ar drošām kustībām no apakšas uz augšu iemaisām olbaltumvielu masā. Rezultāts ir ļoti viegls un gaisīgs pildījums.

Ņemam sagatavoto formu un ar dakšiņu saduram mīklu, lai tā cepšanas laikā neuzbriest. Uzlejiet pildījumu uz mīklas un ar lāpstiņu izlīdziniet virsmu. Otru mīklas daļu izņemam no ledusskapja un berzējam uz rupjās rīves. To darām ātri, lai mīkla nesāktu kust no roku siltuma. Un tagad ar dakšiņas palīdzību mēs sadalām rīvēto mīklu pa virsmu.

Liekam kūku cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem 45-50 minūtes. Atveriet cepeškrāsni un pārbaudiet kūkas gatavību, piespiežot pirkstu centrā. Tai jābūt mīkstai, bet tajā pašā laikā jāsaglabā forma. Izslēdziet cepeškrāsni un ļaujiet kūkai atdzist ar nedaudz atvērtām durvīm. Tad kūku izņemam no veidnes, pārliekam uz režģa un ļaujam pilnībā atdzist.

Kūka ir ļoti maiga, gaisīga un garšo pēc saldējuma. Pildījumam pēc vēlēšanās var pievienot kokosriekstu skaidiņas, šokolādes skaidiņas, rozīnes, sukādes.

SASTĀVDAĻAS:

Mīkla:

olu dzeltenumi – 3 gab.
cukurs – 50 g
sāls – šķipsniņa
sviests – 125 g
vanilīns – 1 g
cepamais pulveris – 1 tējk (bez kaudzes)
milti – 200 g

Pildījums:

skābs krējums (15-20%) – 600 ml
olu baltumi – 3 gab.
cukurs – 125 g
sāls – šķipsniņa
ciete – 2 ēd.k.
vanilīns – 1 g


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More