Mājās pagatavojams kondensētais piens būs lieliska alternatīva veikalā nopērkamajam, jo tajā esošās piedevas nav tās labākās. Šī recepte ir ideāla un noslīpēta tāpēc, nedz proporcijas, nedz laiks tajā nav maināmi. Sanāk divas mazas burciņas kondensētā piena. Receptē izmantots nerafinēts cukurs.
Sastāvdaļas
- 1 litru piena
- 360 g cukura
- naža gals sodas
Pagatavošana
Katlā ar biezu dibenu uzvāra pienu ar cukuru un sodu, vāra uz ļoti lēnas uguns 1 stundu. Sākumā sekojiet procesam līdzi, pēdējās 15 minūtes periodiski nepieciešams apmaisīt. Kā tikai krāsa sāk kļūt nedaudz tumšāka (tas notiks pēc stundas), noņemiet no uguns, atdzesējiet, lejiet burciņās, cieši aizveriet. Uzglabājiet ledusskapī ap mēnesi.